Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ajandékmentes karácsony?...

Ajandékmentes karácsony? Bevállalnátok vagy mar esetleg ki is próbáltátok? Jó vagy rossz véleménnyel vagytok róla?

Figyelt kérdés
Esetleg tanacsokat vagy otleteket megosztanatok egy ilyen karacsony eseteben? Minden velemeny es valaszt fogadok:)
2020. nov. 30. 22:22
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült pár éve elérnem azóta sokkal őszintébb és meghittebb az ünnep. Nálam azért nem teljesen ajándékmentes a karácsony. Szoktunk adni de apró, saját készítésű dolgokat. Van aki egy tál sütit amit csinált, én díszeket vagy valami szép ünnepi dekorációt csinálok. Vagy könyvkelzőt, kézzel között toknit stb. De van aki nem ügyes ezekben a dolgokban és csak 2 puszot ad meg egy ölelést. Én eueknel az ajánfékoknal jobban örülök és az elkészítésük is ötöm míg a bolti vásárlás számomra kímszenvedés. Szerintem nem magával az ajándekozással van a baj hanem annak a módjával és kötelező voltával. A vasárlási lázzal, a jaj mit vegyek Bözsi néninek és mekkora értékben, jaj mi lesz ha ő drágabbat ad stb. Gyereknél hogy lenne kegyetlenség ha nem kap bolti cuccot? Kap finom vacsorát, ölelést, sütit, vagy valami kedves kézzel varrott dolgot amit az anyukája csinált. Aki ebbe szocializálódik annak nem fog hiányozni a méregdrága ajándék a fa alól.
2020. dec. 3. 05:03
 22/22 anonim ***** válasza:
95%
13, 16 neked nem sok fogalmad lehet a karácsonyi hangulatról. Csatlakozom azokhoz akik azt írták, hogy amire szükségem van azt megveszem magamnak. Semmi szükségem valami méregdrága kacatra. Az ismerőseimnek rokonaimnak sem. Rádásul semmi meghitt és örömteli nincs a zsúfolt boltban való kínlódásnak a sok ideges ember között. Ezt az időt közös programokra lehet fordítani ami sokkal többet ér. Nekem gyerekkoromból nem az ajándékok élménye maradt meg hanem mikor a nagyival közösen sütöttük a mézeskalácsot. Nagypapával törtük a diót stb.
2020. dec. 3. 05:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!