Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ajandékmentes karácsony?...

Ajandékmentes karácsony? Bevállalnátok vagy mar esetleg ki is próbáltátok? Jó vagy rossz véleménnyel vagytok róla?

Figyelt kérdés
Esetleg tanacsokat vagy otleteket megosztanatok egy ilyen karacsony eseteben? Minden velemeny es valaszt fogadok:)
2020. nov. 30. 22:22
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
82%
Támogatnám.
2020. nov. 30. 22:25
 2/22 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk volt ilyen.

Előre megbeszéltük, hogy nem veszünk semmit.

Nagyon stressz mentes volt.

2020. nov. 30. 22:32
 3/22 anonim válasza:
77%
Nálunk még nem volt olyan, hogy semmi ajándékot nem adott senki senkinek, szoktunk adni mindig de szinte mindig apróságot. Miért kéne ilyenkor nagy dolgot venni? Mert a szeretet ünnepe? Mindig szeretni kell a másikat nem csak karácsonykor. És ha már ez ünnep, akkor ne főként az ajándékról szóljon, nekem ez a véleményem.
2020. nov. 30. 22:34
 4/22 anonim ***** válasza:
96%

en bevállalnám, szerintem nagyon jo otlet. mondjuk en szeretek kezzel készíteni ezt-azt, akar édességet, akar egyebet es azt ajandekozni, errol nem biztos hogy lemondanek. illetve nagyon jol tud esni egy aprosag, pl egy konyv amire nagyon vagytam - a legjobb masodkezbol :) valamint azt sem itelem el ha valakinek tenyleg szüksége van valamire, pl elromlott a telefonja es ajandekba kap egy ujat, csak nem szabad tulzasba esni.

az átlag magyar karácsonynak nem sok értelmét látom az ajándékozás szempontjából. minel többet kolteni, ha nem engedhetjük meg hitelt felvenni, ha azt sem akkor vegyünk gagyi szar cuccokat olcson, ami 2 hét mulva megy a szemétbe. :(

2020. nov. 30. 22:34
 5/22 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem egyre több ember felismeri a felesleges vásárlás,feleslegességét.

A családi kapcsolatok minőségét nem drága,vagy felesleges ajándékok révén próbálják javítani.

Én úgy látom sokan vissza találnak ahhoz amiről a karácsony valóban szól.

2020. nov. 30. 22:42
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Mar kb 10 eve ezt csinaljuk. Vagy tobb is.

Helyette kozos etkezes van, ahova mindenki visz vmit. Ki bejglifelelos, ki toltottkaposzta stb. Igy anyagilag es keszulodes teren is mindenki reszt vesz benne. Elore lebeszeljuk ki mit visz.

Az unokaknak, ahogy sorba szulettek azoknak van csak ajandekozas, de ott is egyeztetunk.

Most az osszejovetel online lesz es postaztuk/rendeltuk a gyerekek ajandekat.

Tavasszal majd lesznek ujra kozos nagycsaladi programjaink.

2020. nov. 30. 22:56
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Tesómék felvetették kb 10 éve, azóta velük nem ajándékozunk, csak a fiuk kap.

Édesanyámmal és a párommal viszont ajándékozunk. Én imádok adni, nem csak ilyenkor, hanem mindig, ugyanis nekem pont az ajándékozás az elsőszámú szeretetnyelvem. Örülök hogy van még olyan akinek adhatok, imádom az arcukat amikor rájönnek hogy figyeltem rájuk egész évben és jól megfigyeltem hogy mire vágynak. Az nem lenne ellenemre ha én senkitől nem kapnék mert én zavarban érzem magam ha kapok, de nekem fontos hogy adhassak.

És sokan mondják hogy az ajándékozás egy felesleges dolog mert nem ez a lényeg, de pont ez a lényege és az értelme az ajándékozásnak, hogy az ember egész évben figyel a szeretteire, és ha ajándékozásra kerül a sor, abból ezt le lehet szűrni. Mármint hogy szívből jön, és rengeteg figyelem, ráfordított energia és szeretet van benne, vagy csak egy utolsó pillanatban megvett akármi, mermuszáj'.

2020. nov. 30. 23:06
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi szoktunk, de csak jelképesen, egyáltalán nem ez a központi és nem az ár a lényeg, hanem a szándék. Valamint nem ajándékozunk mindenkinek, csak szűk családi körben, így azért nem is olyan stresszes és nincs meg a kényszer érzet, se az alibi ajándékok. Nekem ez pont a tökéletes középút.

Akiknél ez nem működik, annál el tudom képzelni, hogy inkább a semmi, mint a nagy felhajtás a jó módszer.

2020. nov. 30. 23:10
 9/22 anonim válasza:
100%

15 éve így tartjuk, csak a gyerekek kapnak. Imádom. Elmondhatatlanul jó, hogy nem tipródunk ajándéklisták fölött, stb., dehát tudjátok ti ezt.

Nálunk "sajnos" kb. 1.5 hónap alatt tömbösítve lezajlik nov - jan. között a szülinapok - névnapok 80%-a is, tehát ajándékvadászat van, de nem karácsonyra.

Olyankor maximum kajákat, sütiket,kuglófot, házi likőröket, szörpöket adunk és slussz. Van, hogy azt sem, és akkor is jó a buli. Nyugisan beszélgetünk, eszegetünk, vigyorgunk a törpök feje fölött, örülünk egymás örömének. Nekünk ez ajándékozás nélkül könnyebben megy.

2020. nov. 30. 23:13
 10/22 anonim ***** válasza:
63%
Működhet, ha nincs gyerek a képben. Gyerekkel ezt megtenni viszont kegyetlenség.
2020. nov. 30. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!