Ajandékmentes karácsony? Bevállalnátok vagy mar esetleg ki is próbáltátok? Jó vagy rossz véleménnyel vagytok róla?
Figyelt kérdés
Esetleg tanacsokat vagy otleteket megosztanatok egy ilyen karacsony eseteben? Minden velemeny es valaszt fogadok:)2020. nov. 30. 22:22
11/22 anonim válasza:
Nálunk most így lesz., Most vettünk házat, plusz ami bele kell, nem futja ajándékokra is. Most a ház az ajándék nekünk. Szerintem jó lesz, nem fogunk stresszelni azon hogy mit vegyünk.
12/22 anonim válasza:
Mi is kb. 10 évvel ezelőtt vezettük be, hogy nem ajándékozunk egymásnak karácsonykor a családban egymás között. (Nincs kiskorú gyerek sem.) Csak pozitív tapasztalataink vannak a dologgal kapcsolatban: sokkal stresszmentesebb az ünnepi készülődés, jóval több energiánk marad egymásra. Nem kell ötletelni, hogy ki minek örülne (főleg, hogy már mindenkinek minden szükséges eszköze, berendezése, ruhatára stb. megvan), hol tudjuk beszerezni az ajándékot, mennyit költsünk rá, hogyan csomagoljuk be, vajon örülni fog-e neki, ha nem tud szívből örülni, akkor mindenkinek kellemetlen a szitu stb. Ehelyett összeülünk (idén talán még ez sem), egyikőnk főzi a halat, másikunk süti a bejglit, jókat beszélgetünk, eszünk-iszunk, játszunk, nevetgélünk, sztorizgatunk, élvezzük egymás társaságát. És senki sem készül ki a fáradtságtól az ünnepek végére. Életünk egyik legjobb közös döntése volt, amikor kb. 10 évvel ezelőtt elengedtük az ajándékozást.
13/22 anonim válasza:
szerintem borzasztó szomorú, hogy közeli családtagok sem ismerik egymást annyira, hogy ne hónapos stressz és fejtörés lenne rájönni minek örülne a másik. még akkor is ha ezt környezetbarát meg minimalista maszlagba csomagoljuk.
14/22 anonim válasza:
13-as, és ha semmire nincs szüksége az ajándékozottnak, mert szó szerint mindene megvan?
15/22 anonim válasza:
#13 Nem arról van szó, hogy nem ismerjük egymást! Felnőtt emberek vagyunk, saját keresettel. Ha valakinek szüksége van valamire, vagy szimplán csak megtetszik neki valami, akkor azt megveszi magának azonnal. Ebből adódóan soha nincs szükségünk semmire, és soha nincs semmi, amit éppen szeretnék, de még nincs meg nekünk.
16/22 anonim válasza:
ja, jó, oké, bocsi hogy hozzászóltam, nem gondoltam hogy itt a felső tízezerről van szó, ahol mindig minden megkívánt holmira azonnal van pénz. megyek is, nem zavarok tovább. (13)
17/22 anonim válasza:
16, miért kéne ahhoz a felső tízezerhez tartozni hogy az ember megvehesse magának amire szüksége van? Aki dolgozik az megteheti hogy vesz egy-egy könyvet vagy sálat vagy akármit ha megtetszik neki. Nyilván nem többszázezer forintos dolgokról van szó mint pl egy iPhone, de azt amúgy is ki várja el hogy ekkora értékű cuccot kapjon valakitől?
18/22 anonim válasza:
Szerintem valami ajándék hozzá tartozik az ünnephez. Mi a meglepetésről szoktunk le. Nem azért, mert nem ismerjük egymást eléggé. De nagyon eltérő az érdeklődési körünk, és egymás hobbijaiban nem vagyunk olyan szinten otthon, hogy PONT azt vegyük, amit ő maga is választana. Ha meg már költünk valamire, az legyen PONT olyan, amire a másik vágyik. Persze, ezek nem nagy dolgok, és igen, máskor ezeket meg is vesszük magunknak, de ilyenkor direkt "bedobjuk" mint ötletet. Pl. láttam már 2-3 könyvet, amit szeretnék, és direkt nem vettem meg, majd megkapom ajándékba. Ez számomra semmit nem von le az ajándékozásból, sőt, még jobban várom, mint régen.
19/22 anonim válasza:
Nalunk soha nem volt karacsonyi ajandekozas es nem is volt hianyerzetem. Gyerekkent meg a "mikulastol" vartam es kaptam az ajandekot.
20/22 anonim válasza:
Elvileg anyuék idén ezt tervezik, de én tiniként nem igen tudtam mit adni nekik. Most, hogy van bevételem, viszont szeretném meghálálni s kedvességüket, amit sok éven át kaptam, ezért biztos, hogy én adok nekik ajándékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!