Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mikor normális elkezdeni...

Mikor normális elkezdeni keszülődni a karácsonyra?

Figyelt kérdés
Van olyan ismerősöm aki már most karácsonyi dalokat hallgat és karácsonyi díszeket tesz ki. Mikor realisztikus ráhangolódni a karácsonyra? Már most is vagy csak decemberben?

2020. okt. 30. 12:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szerintem ha szeretnéd a díszek, dalok stb. varázsát kihúzni karácsonyig, akkor bőven elég december után pár nappal. Vagy akár december elsején.

Nem gondolnám, hogy már most érdemes lenne kitenni a dolgokat, mert karácsonyra elvész az összes varázsa. Megvenni ettől függetlenül érdemes lehet, nehogy bezárjanak a boltok/vagy kifosszák őket.

Én már csináltam úgy is, hogy december elsejétől kezdve karácsonyig tettem ki mindennap kettő kettő díszt. Nekem ez volt a “visszaszámlálás” akkor. És ugye karácsonykor pedig a fa felállítása volt.

Én is nehezen tudom megállni hogy ne vegyem elő őket, de ez van.

2020. okt. 31. 13:17
 12/28 anonim ***** válasza:
66%
Advent első vasárnap előtti szombat este kerekpontosan. Akkor szoktuk feltenni a díszeket, annál hamarabb semmit se veszünk elő.
2020. okt. 31. 13:23
 13/28 anonim ***** válasza:
5%
2-esnek igaza van abban, hogy a Halloween egy rossz dolog. Számomra is dühítő, hogy ünneplik a Halloweent.....ez nem ugyan az mint a halottak napja, és érdemes utána keresni mi is történt valójában Halloweenkor....Ártatlan embereket nyilkoltak a szektások......
2020. okt. 31. 18:28
 14/28 anonim ***** válasza:
De attól függetlenül a karácsonyi hangulatom nekem is megjött már, és az ajándékok is gyülekeznek😊
2020. okt. 31. 18:32
 15/28 anonim ***** válasza:

#13 Nálunk fél hat óta a negyedik gyereksereg csengetett be :D

Ne mondd, hogy lenne szíved elzavarni őket ha hozzád is becsengetnének azzal, hogy "csokit vagy csalunk"

2020. okt. 31. 18:59
 16/28 anonim ***** válasza:

Nálunk fél hat óta a negyedik gyereksereg csengetett be.

Ilyen van Magyarországon? Hol a fenében, melyik településen? Eszem megáll. Nem szokás, nem Amerikában vagyunk. Szeretem a gyerekeket, és ha el nem is zavarnám, de elmagyaráznám nekik, miért nem ünnepeljük. Amúgy ha nincs otthon csoki, azzal mit csinálnak? Hála Istennek, mi, és még gyerekek milliói normálisan felnőttek (és nőnek máig is) enélkül a marhaság nélkül.

2020. okt. 31. 19:59
 17/28 anonim ***** válasza:
#16 Nyíregyházán :DD
2020. okt. 31. 20:18
 18/28 anonim ***** válasza:
Meg vagyok döbbenve, bárhol is van. Nem szeretném, ha nálunk elharapózna. Vajon ismerték egymást a gyerekcsoportok, vagy egymástól függetlenül érkeztek? Ki bujthatta fel őket, hogy menjetek és csöngessetek be boldog-boldogtalanhoz? Aztán ha gorombáskodnak velük vagy kidobják őket, még meg is sértődnek. Én nem szeretném ezt a szokást. Szerencsére itt, ahol lakunk (falu Pest megye délkeleti részén), még nem láttam.
2020. okt. 31. 20:26
 19/28 anonim ***** válasza:
Nyugodjatok meg, ez egy csendes, családi hangulatú kis utca, mindenki ismer mindenkit, mindenki számít erre és szülők is kísérik a gyerekeket.
2020. okt. 31. 20:29
 20/28 anonim ***** válasza:
70%

Ne keverjük már a a halloweent a halottak napjával. Nem azonos napon van a két hagyomány...

Halloween okt 31. Nov 1. Meg a halottak napja.

A halloweent nem kéne fikázni, ők sem fikázik a mi hagyományainkat...

2020. okt. 31. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!