Mikor normális elkezdeni keszülődni a karácsonyra?
Hát, nem a halottak napja előtt 2 nappal realisztikus (igen, szándékosan írtam, mert számomra kűfűdi ünnep a Halloween, én nem azt ünneplem)...
A Mikulás az, ami megadja az ünnepi hangulathoz a kezdő löketet. Ha onnantól karácsonyi lázban égsz, akkor hajrá. De ez, hogy halottak napjához közel, eleve még ősszel...
Én már kezdem beszerezni az ajándékokat. Gondolkodom a sütin. Nem szeretek mindent decemberre hagyni, nem szeretek kapkodni. Szeretem nyugisan kiélvezni a decembert.
Díszeket december előtt nem teszek ki.
De nem zavar, ha más igen.
Azért a #2 válaszom lepontozását erősen megkérdőjelezném... Bár ezek szerint sokan képesek karácsonyi lázban élni akár halottak napja/Halloween környékén is. Hulla pelyhes mi? :D
Viccet félretéve, az ajándékokat (ha nagyobb volumenű) érdemes beszerezni ősszel valamikor, legkésőbb december első napjaira, ez tényleg megkönnyíti a karácsonyosdit. Kisebb ajándékot is lehet előbb venni, de ha annyira kis mértékű, netán romlandó/akármi, akkor felesleges.
Amúgy nekem hó KELL az igazi hangulathoz. Nagyon régóta nem is éreztem igazán a karácsonyi hangulatot.
Egyénfüggő.
Én már beszereztem néhány ajándékot, valamint viszonylag sokat gondoltam már a karácsonyra (ünnepi menü tervezése, karácsonyfa méretei), de még nem hallgatok karácsonyi dalokat és nem díszítem még a lakást.
Szerintem november végén már el lehet kezdeni a karácsonyra történő ráhangolódást, én advent első hétvégéjén szoktam feldíszíteni a lakást.
Ismerek olyan embert is, aki csupán néhány nappal karácsony előtt teszi ki a díszeket (sőt, olyan is van, aki egyáltalán nem ünnepli).
Minden egyénfüggő.
Úgy csinálja mindenki, ahogy akarja. Ha valakinek ez jó hangulatot ad a lakásába és így jobban érzi magát, tegye. Mindenkinek a saját élete, úgy éli le ahogy neki tetszik.
Momentán én november közepe felé szoktam díszíteni, mert imádom a karácsonyt és ha ennyivel örömöt lehet okozni magamnak, vagy a családomnak, akkor mi akadálya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!