Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mikor normális elkezdeni...

Mikor normális elkezdeni keszülődni a karácsonyra?

Figyelt kérdés
Van olyan ismerősöm aki már most karácsonyi dalokat hallgat és karácsonyi díszeket tesz ki. Mikor realisztikus ráhangolódni a karácsonyra? Már most is vagy csak decemberben?

2020. okt. 30. 12:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Október 31. a reformáció ünnepe. Meg lehet kérdezni református, evangélikus rokonokat, ismerősöket. Főleg, akik templomba is rendszeresen járnak.

November 1. mindenszentek, 2-a halottak napja, bár összemosódott a kettő. Ennek ellenére nem kéne keverni. Olyan szól hozzá, aki rosszul tudja.

A halloweent nem kéne fikázni, ők sem fikázik a mi hagyományainkat...

Fikázzák, nem fikázik (E./3. esetleg), a helyesírás se megy. Még szép, hogy nem szólják le a szokásainkat, hisz nem is erőltetjük rájuk. Ebből kifolyólag elvárható, hogy ők és az elvakult rajongóik se erőltessék ránk az övékét. Sokan nem szeretik az idegen, csak azért is lenyomjuk a torkukon-típusú, korlátok nélkül beözönlő dolgokat.

2020. okt. 31. 22:27
 22/28 anonim ***** válasza:
Imádom az önvállalkozó magyar tanárokat <3
2020. okt. 31. 22:29
 23/28 anonim ***** válasza:
Tanítóképzőt végeztem, eltalálták. Jellemző a mai világra, ciki helyesen írni, beszélni, fogalmazni. Olyan szörnyűségeket lehet olvasni, hogy hihetetlen. Se vessző, se nagybetű, se írásjel, borzalmas helyesírás, ömlesztett katyvasz. Régen az újságírás is szakma volt, manapság mindenhová írogat boldog-boldogtalan. Ciki magyarul helyesen írni, ki van gúnyolva, aki javít (biztos a tanárnak is beszól, ha aláhúzza a hibát), de az idegenek majmolása feltétlenül kell. Jellemző.
2020. okt. 31. 22:38
 24/28 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos a helyesírást hanyagolják a tizenévesek
2020. nov. 1. 08:52
 25/28 anonim ***** válasza:
Azt hittem, a tanárok túl vannak terhelve. De úgy látszik, a gyakorin való okoskodásra mindig jut egy kis idő. :)
2020. nov. 1. 09:06
 26/28 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok tanár
2020. nov. 1. 10:09
 27/28 anonim ***** válasza:

Mi adventkor.

Én tavaly november vége felé (november 29-30) már elkezdtem karacsonyozni.

Most nem de eléggé kezd olyan hangulatom lenni.

2020. nov. 1. 16:19
 28/28 anonim ***** válasza:
Én advent első vasárnapja környékén attól hamarabb nem szoktam.
2020. nov. 3. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!