Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ünneplőben karácsonykor?

Ünneplőben karácsonykor?

Figyelt kérdés

Szerintetek felvegyem a fehér blúzom, fekete szoknyám, harisnyám, csini cipőm szentestére?

17/L

2019. dec. 18. 08:52
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
79%
Én nem értem, hogy nem lehet kibírni, na meg ha szüleid is kiöltöznek akkor neked is illő lenne. Nálunk ez így megy, otthon hármasban szüleimmel mindig csinosba vágjuk magunkat, másnap harmad nap is mikor rokonokhoz megyünk. Én alapból szeretem a szoknyát harisnyát és alkalmibb blúzokat hordani.
2019. dec. 18. 19:05
 12/30 anonim ***** válasza:
5%
Kit érdekel de komolyan? Van baj ha itt kérdezed ezt meg.
2019. dec. 19. 11:47
 13/30 mustafa33 ***** válasza:
62%
Jól ttted, hogy megkérdezted. Az ünnep ne csak nevében legyen ünnep, éljük is meg. Akik templomba mennek, misével, istentisztelettel emelik az ünnep fényét, hangulatát, természetes hogy ünneplőbe öltöznek. Bár ma már ez a szó "ünneplő" is kezd elavulni. Régen az "ünneplőt" valóban csak ünnepkor viselték. De ünnepnek számított még ekkor a vasárnap is. Nézzük meg régi filmen milyn felemelő és mégis meghitt volt amikor a templomban még a díszes népviseletben voltak az emberek. A pap is azt mondja: -öltöztessük lelkünket ünneplőbe. Ez már a belső érzésről, az ünep átélléséről szól. De ha otthon ünnepelünk, otthon tesszük a teendőinket, vagy csak pihenünk, akkor is adjuk meg a módját azzal, hogy nem tréningruhában, munkaruhában tültjük a napot, hiába van a panelházban meleg ne egy térdig nyújtott trikóban legyünk... Otthon, ha nem is nyakkendőben vagy kisestélyiben, de ne a hétköznap megszokott ruhában legyünk. Más, ünnepélyesbb lesz a közérzeted, meglátod.
2019. dec. 20. 02:23
 14/30 anonim ***** válasza:
32%
Hát én biztos nem vennék fel. 😂 Megvan itthon a karácsonyi hangulat, tehát együtt díszítjük a fát mindannyian, este vacsora aztán ajándékozás. 3-an vagyunk tesók ketten már nagyobbak (én 20, nagyobbik hugom 19) kisebbik hugom 11 éves de már tudja hogy nem a jézuska hozza az ajándékot. Ennek ellenére mi mindig bemegyünk a szobába amíg a "jézuska" odarakja a feeling miatt. De az hogy otthon kiöltözzek az nekem elképzelhetetlen. Utána oké amikor megyünk rokonékhoz akkor mi is ingben vagyunk de otthon minek öltözzek ki? Inkább vagyok melegítőben ami mondjuk kényelmes minthigy farmerben üljek otthon.
2019. dec. 20. 05:13
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

"én szívesen vennék inget meg ilyenek, dehát szüleim szerint így kényelmes"

Nekik úgy. Te meg mondhatod, hogy neked máshogy, és nyugodtan felveheted az inget meg ilyenek, hiszen már rég nem ők öltöztetnek, ha jól sejtem.

"Ha egyszer alapítok családod, én tuti hagyománnyá teszem a kiöltözést az ünnepre. Szerintem ez még inkább ad egy hangulatot az egésznek, feldobja."

Szerintem teljesen rendben lesz. :)

"anyámékat nem én fogom már 20 évesen megváltoztatni ilyen téren"

Az biztos. De ha te inget veszel fel, még az is lehet, hogy az ő kedvük is megjön hozzá, hogy egy fokkal ünnepélyesebbre vegyék a figurát.

2019. dec. 21. 00:16
 16/30 anonim válasza:
93%
Én mindig kiöltözök karácsonykor. A szoknya harisnya nálam amúgy is alap a többi már csak ráadás! :)
2019. dec. 21. 10:32
 17/30 anonim ***** válasza:
73%
Én mondjuk rosszul lennék, ha folyton harisnyában kéne lennem otthon. :)
2019. dec. 21. 10:34
 18/30 anonim ***** válasza:
73%

Ha a szüleid megtisztelik ezzel az ünnepet, akkor én is megtenném a helyedben, pláne ha vendégségbe megyünk.

Ennyit kibírsz, és nem ciki. Inkább az volt az, mikor pár éve voltunk szállodában karácsonyozni élő zenével, és az ünnepi vacsorára csomóan fürdőköpenyben, zokni+flip flop papucsban, tréninggatyában és hasonlókban estek be. A kevés jól öltözött ember volt még kb kinézve, pedig egyrészt a személyzet is csinos egyenruhában volt, másrészt egyikünk sem nagyestélyit vett fel, csak nem úgy nézett ki, mint aki a konditeremből vagy a wellnessből slattyogott oda.

2019. dec. 21. 21:00
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Na, vegyük át mégegyszer: 17 éves vagy, nem akarsz kiöltözni Karácsonykor, de a szüleid azt akarják hogy kiöltözz?

Ha mentek valahova, akkor öltözz ki. De nem látom értelmét annak, hogy otthon így ülj egész nap. Főleg ha te még nem is akarsz.

2019. dec. 23. 17:12
 20/30 anonim válasza:
46%
Szeríntem nyugodtan öltözzél ki, igaz én 33 vagyok már, de én szeretek ilyenkor kosztümben lenni! Nekem ez az ünnepélyes öltözék...
2019. dec. 23. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!