Karácsonykor sehova nem szeretnék menni, csak aludni, filmeket nézni, élvezni a csendet és nyugalmat. Főleg, hogy a munkahelyemen iszonyú stressznek vagyok kitéve. A családommal, hogy tudnám megértetni ezt?
Délelőtt felhívod őket, mindenkinek boldog karácsonyt kívánsz, és letudva. Tiéd az egész nap.
Én így szoktam, bár én külföldön élek, de sose megyek haza karácsonyra.
Munkahelyet nem tudsz váltani semmiképpen? Munkaügyi központ segíthetne az átképzésben!
NE MARADJ OLYAN HELYEN, AHOL NAGYON STRESSZES, MERT KOMOLYAN MEGBETEGSZEL HOSSZABB TÁVON!!! (Az egészséged a legnagyobb kincs, vigyázz rá!!!)
(Egyik hozzátartozóm belehalt a munkahelyi lelki terrorba - igaz, hosszú évekig élt még, annyira erősen tartottam benne a reményt...) Meg persze nem engedtem vissza dolgozni oda.
Később villant át az agyamon: ha esetleg meg tudod beszélni a konfliktus KIVÁLTÓ OKÁT - és hagyják, hogy megoldással állj elő - akkor érdemes maradnod.
Ezt Te tudod, neked kell eldöntened!
(Ha ez hosszú hónapok/évek óta megy hiábavaló megbeszélésekkel - illetve elzárkóznak ettől a lehetőségtől - akkor már érdemes a váltáson elgondolkodnod valóban.)
Hány éves vagy és milyen nemű? Mi a végzettséged? Mindenképpen a tanult szakmádban akarsz a mindennapokban teljesíteni?
Írj a családodnak egy levelet: kéred a megértésüket és a támogatásukat abban, hogy nyugodt karácsonyod lehessen.
Nem kell feltétlenül a postán feladni - elég, ha a lakásban akár lezárt, akár lezáratlan borítékban hagyod valamelyik asztalon.
(Címezd, akinek szeretnéd, ahogy szeretnéd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!