Miért történik ez mindig karácsonykor?
Múlt télen márciusig nem volt hó (kis leplecske nem számít)... Nagyon ritkán van hó hazánkban, ez a természetes. Ha egyáltalán van pár rendes havas nap a télen, én már ajándéknak tekintem, ez idén már elég hamar megvolt :) Igaz, pár centi volt csupán (Bakony).
Mivel a téli hónapok többsége pozitív átlaghőmérsékletű, nem reális a sok hó, az pedig, hogy pont karácsonyra essen, főleg apró esélyű. Nincs ebben semmi különös.
Az elmúlt években egyre kevesebb hóesés van, és az is hamar elolvad, nem tartós. Ezért kicsi az esélye a fehér karácsonynak.
Ezenkívül nem decemberben indul be az igazi tél, hanem később. Az elmúlt években a legnagyobb havazás február március környékén volt. Emlékszel a tavalyi március 15. -ei hosszú hétvégére?
Archív oldalon néztem, Dunántúl déli részén levő településekhez az eszéki (Osijek, Horvátország), a középső sávhoz pápai (Veszprém megye), az északi részhez győri (Győr-Moson-Sopron) megye időjárás állomások adatai vannak rendelve.
A középen levő Pápán december 10-től a hónap végéig olyan napok, mikor havazott:
2007. december 14. 15. 16. 24. 25. 26.
2008. december 18. 25.
2009. december 12.-17. naponta, 19. 20.
2010. december 14.-18. naponta, 25.
2011. december 19. 21. 23.
2012. december 10. 11. 22. 23.
2013. december 7.
2014. december 26.-29. naponta.
2015. december -
2016. december -
2017. december 20. 21. 29.
2018. december 11. 12. 14. 15. 20.
A mennyiségről és a megmaradási időről nincs adat.
Keserű Böbe! Nem jól emlékszel. Tavaly (2017-ben) nem volt március 15-és hosszú hétvége; szerdára esett. Amire te gondolsz, az 2013-ban volt: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”– írta SMS-ben a Belügyminisztérium.
Off:
Ezt az SMS-t Afganisztánban külszolgálatot teljesítő katona ismerősöm is megkapta, nem is értette rögtön, miről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!