Húsvétkor Jézus feltámadását ünnepeljük, akkor mi köze a nyulakhoz?
Figyelt kérdés
Ez is csak egy marketing fogás, hogy ajándékozzunk mint karácsonykor az, hogy Jézuska helyett jön a Mikulás szánon és ajándékot hoz?2013. márc. 25. 23:04
2/7 anonim válasza:
Húsvétkor NEM Jézus feltámadását ünnepeljük, ez csak újabb keletü- keresztény - belemagyarázás.
A húsvét minden (természeti) népnél a tavasz és a termékenység ünnepe, és a termékenység egyik szmbólima a nyúl, mint egy igen szapora állat.
3/7 anonim válasza:
Húsvétkor a tavaszt és a termékenységet is ünnepeljük - a nyulak köztudottan igencsak terméken állatok.
A tojás pedig a születés, újjászületés szimbóluma.
5/7 anonim válasza:
Hol ír a Biblia ezekről a dolgokról? Én abszolút nem találkoztam még sehol ezzel, vagy ehez hasonlókkal! Márk 7:6-8
6/7 anonim válasza:
Eredetileg tavaszünnep volt iylentájban - még az egyházi kereszténység kora előtt. Minden napfordulókor volt egy ünnep, a tavaszi napfordulón a termékenységistennő ünnepe volt, az ő hintóját húzták nyulak, amik ugye igen szapora állatok.:)
7/7 anonim válasza:
Nos. Karácsony, Húsvét...és mittudom én. Pedig Jézus ostorral zavarta ki a kufárokat a templomból. Aztán ebből lett a probléma, mert aki beleköp a zidók levesébe (biznisz), annak nincs maradása ezen a bolygón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!