Becsapjuk A gyereket azzal, hogy "van" mikulás, húsvéti nyúl, és fogtündér?
Valamilyen szinten be, de szerintem itt is van középút. Lehet ezeket a dolgokat hagyományként, meseként kezelni, ha már mindenáron azt akarják a szülők, hogy legyenek.
3-as amúgy bár erősen fogalmazott, engem így neveltek, sosem volt semmi ilyesmi tabu mint a halál vagy az hogy nincs mikulás. De az is el lett magyarázva, hogy az emberek sok mindenben hisznek és ezért nem szabad más gyerekek illúzióját összetörni, szóval bölcsen hallgattam, ha épp a jézuskáról vagy a fogtündérről mesélt a többi gyerek :D Nem érzem magam traumatizálva emiatt, inkább a többi gyereket sajnáltam, amiért nekik hazudtak (felnőttként persze felfogom, hogy nem minden gyerek olyan lelkületű, hogy el lehet neki mondani a kezdetektől, hogy mi történt a halott mamával, de a fogtündér és társai azért nem szükségesek annyira, hogy hazugságban éljen miattuk a gyerek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!