Miért erőltetik a Halloweent?
Jót nevettem a kérdésen.
A kommenteket nem olvastam.
Szerintem a Halloween egy gyönyörű ünnep. Persze, megvannak benne a torz és ijesztő elemek, de végső soron a holtak iránti tiszteletről és a haláltól való félelem áthidalásáról szól.
Persze, van üzleti értéke. Mondj egy ünnepet, aminek nincs!
Karácsonyozni remélem nem szoktál, ugyanis az a viking Yol ünnep modern 'átdolgozása'.
Amúgy figyelj, mert egy számodra lehetetlen dolgot írok le: megtartom a Halloween-t ÉS a Mindenszenteket. A kettő nem zárja ki egymást.
A hozzád hasonló emberek csak megerősítenek, hogy nem való nekem ez az ország, de gimi után megyek is a UK-ba egyetemre, ahol nem picsog az ember mindenen.
17/L
Oké, felőlem bojkottáljuk a Halloweent, de akkor ugyanezzel az erővel bojkottáljuk a Karácsonyt, Szilvesztert, Húsvétot, Nők Napját stb. mert egyik sem magyar, hanem valahonnan átvettük :)
Sőt...azt pl tudtad, hogy a Karácsony kezdetben egy pogány ünnepség volt? Kezdetben a Karácsonynak semmi köze nem volt a kereszténységhez...vagy úgy gondolod, hogy Jézuskának Mária feldíszített egy fenyőfát közvetlenül a születése előtt? Nézz csak utána honnan is ered ez a karácsonyfa állítás...garantálom meg fogsz lepődni, hogy a legnagyobb keresztény ünnep mi is volt kezdetben... :) Jó szórakozást a kutatáshoz, de lehet előtte jó lenne bevenni valami idegnyugtatót, lehet fel fogja zaklatni.
Ugye tudod, hogy nagyon sok nem túl pozitív dolgot elárul az rólad, hogy azon sápítozol, hogy a fiatalok szabad idejükben mit csinálnak?
Amúgy meg...Halloween az október 31-én este van, mindenszentek nov. 1-én, halottak napja nov. 2-án van. Ugye érted, hogy ez a három időpont három különböző napon van?
Csakhogy még jobban felháborodj...én is egyike vagyok a média által megrontott ifjúságnak és én Halloweenkor a barátaimmal szórakozom, jelmezekben, italokkal, horror filmeket nézünk, vagy elmegyünk valahova bulizni, táncolni, kellemeset borzongunk. Ez 31-e. Másnap pedig a családommal kimegyünk a temetőbe, sőt nem csak egybe, de az összesbe, ahol van halottunk, ami azt jelenti, hogy az ország másik végébe is elmegyünk és tudod...mi ezt a családommal nem csak november elsején csináljuk ám, hanem évente többször.
November 2-án pedig elmegyünk azokba a temetőkbe, ahova előző nap nem tudtunk és kész.
Úgy gondolom mindenre tudtunk elég időt szánni, bulizásra és megemlékezésre egyaránt. Összedőlt a világ? Nem.
Semmi baj azzal ha valakinek a Halloween semmit nem jelent a világon, de mérhetetlen rosszindulatúságra, megkeseredettségre utal, ha valaki el akarja venni más örömét/szórakozását azzal, ha bojkottálásra szólítja fel az embereket, csak azért mert neki nem tetszik, hogy más bulizik, szórakozik, jól érzi magát egy bizonyos ünnepnapon, ami eredetileg nem magyar.
53-as: egyetértek veled.
Máskor olyan nagyon magyarok vagyunk, közben majmoljuk az idegen, tiszteletlen, a halottak emlékét semmibe vevő szokást!
Szerintem senki nem ERÖLTETI, egyszerüen elterjedt ez a szokás is.
Az meg, hogy neked nem tetszik, nem jelent semmit, másoknak meg a temetöben több mázsa gyertya elégetése nem tetszik, fölösleges pazarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!