Miért erőltetik a Halloweent?
Gondoltam, hogy zero empátia van benned és nem vagy képes felfogni, hogy nem mindenki számára jelent egy ünnep ugyan azt, mint neked. Bár ez eddig is világos volt. Tekintve, hogy 3 számot sem vagy képes megkülönböztetni. Bizoonyitod, hogy a deviánsok ott vannak "kötetek".
Köszönöm a dicsérő szavaid.
Igen így van, a hagyományok feledésbe merülnek vagy már csak jelképesen, azért maradnak fenn, mert van benne üzleti lehetőség, a mai emberek vásárlási/bulizási igényeit kielégítik. A többi eltűnik vagy hasonló módon átalakul. Sajnos ez van, és én nem érzem magam azért rossznak, mert ez nem tetszik és szóvá teszem. Neked meg sokaknak ez az irány szimpatikus, nekem nem. Lehet, hogy a nézeteimmel kisebbségben vagyok manapság, de attól, ha jobban belemélyed valaki a témában, mindenképpen negatív jelenségnek számít.
És egy kérdés: azt mondod, hogy az emberek materialistává válnak és kevésbé vallásossá vagy éppen ateistává, és nem hisznek a természetfelettiben, spiritualizmusban, ami valóban így van, és emiatt már nem annyira fontosak nekik az ünnepek valódi jelentése. De akkor mi a fenének jöhetett be divatba a Halloween, ami a szellemekről, túlvilágról szól, ami természetfeletti, spirituális és ütközik a mai szemlélettel? Ja, igen, a kérdés költői volt. Persze, hogy azért, mert csak a buli meg a vásárlás meg a hülyeség érdekli az embereket ebből is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!