Miért van ennyi agyilag rokkant, hogy erőltetik ezt a majmolós halloweent, és nem bírják felfogni, hogy itt ez nem divat?
Első: ez NEM népszokás, hanem Amerika majmolása. Ahogyan a Valentin-nap, vagy az un. eljegyzési gyűrű is.
Ezt menőbbnek tartják, mint a régi népszokásainkat!
Sajnos, ez van!
Jaj pedig mennyivel szebb is lenne hallgatni Joska bacsit meg a Mari nenit ahogy kiulnek a kispadra a haz ele es elenekelnek egy szep notat !
Az lenne am az igazi pedig, nem ez az amarikamajmolas.
Bizony
"Állok a pusztában, gatyám lobog.
Seggem kilóg, gyomrom korog.
Nézek a magosba, gondolok nagyot!
Magyar égre magyar csillagot!"
mivel egyre többen csinálják, igen is divat.
szerintem azért nem gyertyát gyújtanak - és igazából szerintem ez mindenki számára egyértelmű - mert beöltözni és szórakozni sokkal mulatságosabb, mint megemlékezni a halottainkról.
sok ember rossz szemmel nézi ezt a változást. csak hát a világban egyetlen dolog állandó, mégpedig a változás. ami régen úgy volt, ma már így van. a változás a te szemedben talán rossz, ez azonban nem fog változtatni rajta. háboroghatsz, hadat viselhetsz a fiatalok ellen - értelmetlenül - vagy egyszerűen elfogadhatod, hogy bekövetkezett egy változás ami nincs ínyedre, aztán szépen megemlékezhetsz halottak napján a magad módján. mert csak ez számít igazán. ha te úgy teszel ahogy helyesnek tartod.
Én a hálaadást várom, mikor azt mikor fogjuk honosítani?
Indiánok itt is élnek! Mondjuk nincs miért hálát adnunk nekik... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!