Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van ennyi agyilag...

Miért van ennyi agyilag rokkant, hogy erőltetik ezt a majmolós halloweent, és nem bírják felfogni, hogy itt ez nem divat?

Figyelt kérdés
Lehet vonzóbb mint a gyertyagyújtás, emlékezés (amit nem csak ezen napokban kellene, de sokuknak itt is nehezére esik)az hogy csavarognak, ok az ivászatra. Mi a fene miatt kell minden hulladékot majmolni, miért nem ragaszkodnak, népszerűsítik inkább a hazai szokásokat? Hogy gondolod?

2013. okt. 19. 03:51
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%
Mert jópofa dolog a tök faragás, a gyerkőcöknek tetszik, és nem fogom megvonni tőlük, csak mert nem magyar szokás! Ennyi! Mikor az oviban is készülnek rá, akkor otthon Apával miért ne farigcsáljanak? Élvezik, tetszik nekik, ez a fontos!
2013. okt. 19. 13:53
 12/34 anonim ***** válasza:
92%

Miért, miért fáj az egyeseknek, ha valakik szórakozásból megtartják ezt az ünnepet? Ártanak vele nektek? Ha nem, akkor ne legyetek már ilyen savanyúak, gyújtsatok gyertyát, hajrá. Én nem úgy emlékezem a szeretteimre, hogy költök egy rakat pénzt koszorúra, virágra, meg anyámkínjára, hanem szimplán emlékszem a velük elköltött jó pillanatokra, szóval magát a halottak napját is értelmetlennek találom. Ettől függetlenül nem fogok hisztizni, hogy a bevásárlóközpontban miért raknak bele ilyen vackokból egy kész kis vagyont a bevásárló kocsiba.

Ennyi, akinek ne inge, ne vegye magára.

2013. okt. 19. 14:00
 13/34 anonim ***** válasza:
31%
ugyanmár mindig is ettünk átt szokásokat és el is felejtettük öket ebbe mi a baj 300 év mulva már lehet hogy csak 12 szokás,hagyomány marad meg azokból amik most vannak és az akkor élö emberekböl a 80 százalék nem fogja tudni ezeket
2013. okt. 19. 18:10
 14/34 anonim ***** válasza:
73%
ja és eszembe jutott hogy nem kell agyilag rokkantozni miközben hajnali 4-kor írtad ki a kérdést
2013. okt. 19. 18:36
 15/34 anonim ***** válasza:
64%

Ohh micsoda észlény lehet a kérdező is!

Ennyi erővel minek vannak egyátalán ünnepek, minek a karácsony, a húsvét, meg a többi???

Egyike sem ősi magyar szokás, mind a vallás által terjedt el, ami szintén nem magyar, hanem csak I.István vette át.

Sőt mégis mi magyarok mit keressünk itt? Hmmm?

Az a mi őseink is csupán csak idevándoroltak keletről, azután letelepedtek a 9.sz-ban.

Mégis minek jöttek ide miért nem volt jó ázsiában?

2013. okt. 19. 19:47
 16/34 anonim ***** válasza:
72%

Folytatás(15.válasz)

Hogy miért nem népszerűsítik a magyar szokásokat?

Mert változik a világ, régen birkaszőrből készült mellényt, famaszkot, hordtak pl. a busójárásnál.

De most halloween cím szó alatt boszorkánynak, vámpírnak öltöznek, és a Luca nap szintén nagyon hasonlít a Halloweenra(tökfaragás stb).

Tehát a magyar kultúra átvette már régebben is a haloween egyes elemeit, és mostanság egyre inkább átveszi.

Mindig vannak páran akik utálkoznak az újdonságokkal szemben.

Az emberek többsége viszont szereti mert jó muri minden korosztály számára, és van egy misztikus hangulata ami más ünnepnek nincs.

Szerintem pedig pár év múlva teljesen beolvad majd a magyar kúltúrába is, akárcsak a többi általad "magyarnak" tekintett ünnep, persze mindig lesznek olyanok mint te, aki csak ellenkezni tudnak, nem pedig elfogadni.

2013. okt. 19. 20:15
 17/34 anonim ***** válasza:
84%

Nem helyeslem semminek a majmolását, de valamelyest megértem a halloween-pártiakat. Kimenni a temetőbe, kigazolni a sírokat és gyertyát gyújtani, nem szép kifejezés, amit írni fogok, de NEM BULI. Töklámpásokat faragni, jelmezbe öltözni és mulatni viszont igen.

Én már kinőttem a jelmezbálozós korosztályból, így nem halloweenezek, de nem ítélem el azokat, akik ezt teszik (természetesen a normalitás keretein belül, mert az iszákos, féktelen "bulikat" halloweentől függetlenül nem tartom épp követendő példának vagy helyesnek).

A fiatalok számára ez egy jó buli, akár a farsang. Akik farangkor jelmezt öltenek és fánkot zabálnak, azoknak a többségének lövése sincs arról, hogy miről is szól a farsang valójában, mi az ünnep eredete vagy lényege azon túl, hogy jó buli. Egy fiatal számára a temetőlátogatás nem szórakoztató, ez van.

A magam részéről temetőzni év közben is szoktunk, nem csak halottak napján. A jelmezbálosdiból meg már kinőttem, így erre nem is érzek különösebb késztetést, de nekem ugyan nem fáj, ha valaki faragott tökökkel dekorálja ki a házát ősszel.

Akinek jólesik, hadd tegye.

2013. okt. 20. 16:27
 18/34 anonim ***** válasza:
74%
Én még mindig az összehasonlítgatás alapját nem értem...hogy jön a Halloweenhez a Halottak napja, valaki mondja már el?2 nap választja el őket, nem az egyik van a másik helyett...
2013. okt. 21. 09:48
 19/34 anonim ***** válasza:
4%

<< Én még mindig az összehasonlítgatás alapját nem értem...hogy jön a Halloweenhez a Halottak napja, valaki mondja már el?2 nap választja el őket, nem az egyik van a másik helyett... >>

Október 31 és november 1 között max egy éjszaka van, -- hogy jött ki neked 2 napra? :D :D :D

Egyébként pont az a közük egymásból, hogy az ünnepek előestéjén gyakran (szinte minden kultúrában) kialakul az adott ünnep "vicces" verziója.

2013. okt. 21. 11:03
 20/34 anonim ***** válasza:
46%
*egymáshoz
2013. okt. 21. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!