A 2 éves kicsid keresztelőjére meghívnád a leszbikus sógornődet és a baránőjét?
Én simán. Jó esetben számomra családtag mindkettő.
Aztán persze lehetnek érdekes körülmények, de csak mert leszbikus, még simán meghívnám s ha van egy tartós kapcsolata, akkor nem érdekel, hogy milyen nemű s hogy ez kiket zavar vagy tesz értetlenné.
Illetve. Lövésem, nincs, kiket szokás meghívni, de ha egy férjet meghívunk, akkor egy tartós barátnőt is.
#15, miért számitana gyermekbántalmazásnak a vallásos nevelés? :o Ez a hozzáállás pont ugyanolyan, mint amit némely vallási fanatikus művel.
Természetesen igen, meghívnám őket, ha mindenkit meghívunk férjjel, feleséggel, pasival, barátnővel együtt, akkor őket sem kellene kirekeszteni. Hívő katolikus vagyok amúgy.
2-esnak szeretném üzenni: "Ha Ferenc pápa azt mondta,hogy ki ő,hogy elítélje a melegeket, akkor ki vagy te, hogy elítéld őket?"
Ne keverjük már a szezont a fazonnal. Ferenc pápa valóban ezt mondta, DE sokan félreértik. Az,hogy valaki melegnek született (bár én ebben kételkedem, de legyen ez az én bajom), még nem bűn. A bűn az, ha ezt az "identitását" szexuálisan kiéli.
Az egyház tanítása azt, hogy szexuális életet csak érvényesen megkötött (egyházi) házasságban lehet élni, és persze csak azzal, akivel a házasságkötés megtörtént. Érvényes házasságot pedig csak egy férfi és egy nő köthet.
Így értendő, hogy Ferenc pápának nincs gondja a melegekkel addig, amíg nem követnek el bűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!