Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Ki legyen a keresztszülő?

Ki legyen a keresztszülő?

Figyelt kérdés

Idén szeptemberben lenne a keresztelés és akkor lenne egy éves a lányunk. A bátyámmal és a húgommal jó viszonyt ápolunk. A bátyám most házasodik egy olyan nővel, akivel egyáltalán nem jövünk ki jól. A tesóimat szeretnénk választani, de a tesóm és a felesége biztosan megsértődnének és patáliát rendeznének, hogy miért nem őket választottuk.

Keresztelést mindenféleképpen szeretnénk tartani. Más nem jöhet szóba, mert abból sokkal nagyobb bonyodalom lenne.

Nekem jelenleg az a tervem, hogy ismét megpróbálom meggyőzni a bátyámat, hogy vállalja húgommal (egyszer már beszéltünk erről). Ha nem egyezik bele, akkor egyedül lenne húgom a keresztszülő.

Szerintetek?

2018. máj. 4. 19:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%

jajj utolso, fogd mar be a pfad , akadj le a kerdesrol, ha nem tudsz relevans kerdest adni....-.-

na, hogy erdemben valaszoljak is: nektek van jogotok donteni, hogy kit szeretnetek keresztszulonek, a tobbieknek meg joga van megsertodni, ha nem az o akaratuk szerint tortenik a valasztasotok. ( de az meg legyen az o bajuk).

szerintem teljesen korrekt, hogy a testvereidet kernetek fel, ha a batyad nem vallalja, akkor legyen csak a lanytesod. nekem is csak keresztanyam van, anyum lanytestvere, es nem volt semmi hatranya, hogy keresztapam nem volt.

a parod oldalarol nem johet szoba keresztszulo?

2018. máj. 4. 21:18
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
relevans kerdest = relevans valaszt a kerdesre akart az lenni, csak mar felbosszantott a hlyeseged.
2018. máj. 4. 21:20
 13/21 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem tökre elfogadható, hogy a 2 tesód lenne!

Erre meg:" Gyereket keresztelni, hát gratulálok...

Tök jó, hogy választási lehetősége sincs, hanem az akarata ellenére elviszitek megkeresztelni, mert hogy így illik és hogy mekkora buli...

Ha ilyen nagy katolikus vagy biztosan tudod hogy Jézust hány évesen keresztelték meg... Nem gyerekként. "

Engem sem kerszteltek meg és annyira rossz volt amikor felnőttként kellett keresztelkednem! Légyszíves ne mossd át senki agyát, hogy ne keresztelje meg a gyerekét! Ha te nem akarod az a te döntésed, de ne írj ilyen baromságokat, hogy karata ellenére... később rosszabb lesz neki ergó ha keresztelni akar valakinek, vagy ha házasodni szeretne előtte meg kell keresztelkednije. Biztos vmi idióta badhista (vagy hogy kell írni) vagy!

2018. máj. 4. 21:27
 14/21 A kérdező kommentje:
A feleségem oldalán egymást ki nem állható elvált szülők vannak. Az apósomnak (akivel kevésbé tartjuk a kapcsolatot, de az élettársa egyébként nagyon jó ember) van egy fia (aki szintén jó ember) és ő akár lehetne együtt a húgommal, de akkor anyósomék csapnának sokkal nagyobb patáliát, mint tesómék. Maradjunk annyiban, hogy apósom sosem volt szent életű és most sem az. Csodálkozom is, hogy hogyan tudott egy ilyen jó élettársat találni.
2018. máj. 4. 21:27
 15/21 anonim ***** válasza:
40%

"vagy ha házasodni szeretne előtte meg kell keresztelkednije."

Igen, igazad van, ezek még a Kérdezőnél is sokkal rosszabbak. Fogalmuk sincs a keresztény vallásról, nem is tartják be a szokásait (életükben nem böjtöltek), de mivel a templomi esküvő nagyon szép, ezért gyorsan előtte megkeresztelkednek.

Ennyit ér nekik a hitük, eladják egy templomi esküvőért. Pontosan olyanok, mint akik egy sörért és egy felesért adják oda a szavazatukat.

2018. máj. 4. 21:33
 16/21 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó: Nem egy esküvőért hane mondjuk azért, hogy valakiknek a keresztszülei lehessenek és unodrító amikell itt érvelsz! Igen is MEG KELL KERESZTELNI EGY GYERMEKET!
2018. máj. 4. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:
24%
Hát hogyne, véletlenül sem a gyerek akarata ellenére van. Két ciciszopás között mindig mondja, hogy Jaj, mikor visztek már el megkeresztelni? :D
2018. máj. 4. 21:43
 18/21 anonim ***** válasza:
51%
Ahogyan az is hogy megszületik, hogy oviba jár és iskolába! Ez kötelesség ha már megszületett! Lehet nem akart megszületni és akarata ellenére még is megszületett! Baromság amiket írkálsz :) Jobb lesz ha elmész aludni, szerintem a korosztályodnak már ilyenkor aludni kellene, nem internetezni!
2018. máj. 4. 22:07
 19/21 anonim ***** válasza:
34%

"Engem sem kerszteltek meg és annyira rossz volt amikor felnőttként kellett keresztelkednem!"

Igazi hívőnek ez nem "annyira rossz", hanem nagy élmény, és nem azért csinálja, mert látványosabb a templomi esküvő a polgárinál.

2018. máj. 5. 00:58
 20/21 anonim ***** válasza:
44%
Igen meg égőbb is, hogy felnőttként kell keresztelkednie! Ez a szokás, ha tetszik a babának, ha nem. Kedves kérdező kereszteld csak meg azt a gyereket!
2018. máj. 5. 06:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!