Ki legyen a keresztszülő?
Idén szeptemberben lenne a keresztelés és akkor lenne egy éves a lányunk. A bátyámmal és a húgommal jó viszonyt ápolunk. A bátyám most házasodik egy olyan nővel, akivel egyáltalán nem jövünk ki jól. A tesóimat szeretnénk választani, de a tesóm és a felesége biztosan megsértődnének és patáliát rendeznének, hogy miért nem őket választottuk.
Keresztelést mindenféleképpen szeretnénk tartani. Más nem jöhet szóba, mert abból sokkal nagyobb bonyodalom lenne.
Nekem jelenleg az a tervem, hogy ismét megpróbálom meggyőzni a bátyámat, hogy vállalja húgommal (egyszer már beszéltünk erről). Ha nem egyezik bele, akkor egyedül lenne húgom a keresztszülő.
Szerintetek?
Szerintem az tényleg jó ötlet, hogy a bátyád legyen a keresztapa, a húgod meg a keresztanya. Ha a bátyád nem vállalja el, így járt. Besértődnek? És akkor? Majd egyszer kisértődnek, azt jól van.
A lényeg az, hogy ha tényleg patáliát rendeznek emiatt főleg közönség/család előtt, ti maradjatok végig nyugodtak, ne emeljétek fel a hangotokat, így csak magukat fogják lejáratni. Anyumnak 3 testvére van, csak az egyik lett felkérve keresztszülőnek, senki nem drámázott. Elég szánalmas, amikor valaki ilyen miatt jelenetet rendez, hogy miért nem őt választották. Eshet rosszul az embernek, de ilyen módon kinyilvánítani és számon kérni elég gyerekes.
"Szerintem az tényleg jó ötlet, hogy a bátyád legyen a keresztapa, a húgod meg a keresztanya. Ha a bátyád nem vállalja el, így járt."
Teljesen egyetértek.
A legszomorúbb, hogy ameddig hárman voltunk (a feleségem, bátyám és én), akkor közösen mentünk a Mátrába, Székelyföldre, mentünk mindenhová, és valóban szoros volt a kapcsolat. Amióta megjelent tesóm felesége, ez már elképzelhetetlenné vált és jóval ritkábban is találkozunk és beszélünk. Ez pedig újabb szög lenne, amit - ha élhetek ilyen fordulattal - a kezük által vernék be a koporsóba. Erre viszont nehezen visz rá a lélek.
A másik hogy szeretném, ha már a mi lányunk akkor mi dönthessük el kik legyenek a keresztszülei.
Nem tudom kipontozz le titeket, de mentek a zöldkezek.
27F
Az a baj, hogy ha a bátyád el is vállalná a húgoddal, a sógornőd akkor is ott lenne, és keresztbe is tenne, ahol csak tudna. Konkrétan szerintem utálná a gyereket, amiért a párja a keresztapja, ő meg nem a keresztanyja.
Titeket pedig eleve nem kedvel, ti sem őt, így az természetesen kizárva, hogy ő legyen a keresztanya.
Szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha csak a húgodat választanátok. Nem kell feltétlenül kettő keresztszülő. Nagyobb lesz a békesség, ha csak ő lesz.
A bátyádék meg majd lehiggadnak. De ha igazán tisztázni akarjátok az ügyet, akkor üljetek le velük, és szemtől szembe mondjátok el, hogy bizony azért nem ők lettek, mert a vak is látja, hogy a leendő sógornő nem bír titeket. Kíváncsi lennék, hogy erre élesben mit tudnának mondani.
"Ha ilyen nagy katolikus vagy"
Ki mondta, hogy katolikus? Nem csak a katolikusok keresztelnek gyerekeket.
"ha igazán tisztázni akarjátok az ügyet, akkor üljetek le velük, és szemtől szembe mondjátok el, hogy bizony azért nem ők lettek, mert a vak is látja, hogy a leendő sógornő nem bír titeket"
Ezzel az erővel azt is lehetne ugyanígy tisztázni, hogy miért lett a két testvér a keresztszülő és nem a sógornő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!