Keresztszülőnek terstvért felkérni, de a feleségét nem? Vélemény?
Figyelt kérdés
Nincs más jelölt,csak keresztapa lenne. ( házasok,de egyházi esküvő nem volt)
A testvér református. A gyerek római katolikus lesz. Lehet ilyet?
És arról mi a véleményetek hogy a feleség nincs felkérve keresztszülőnek?
2016. aug. 27. 07:15
1/16 anonim válasza:
A feleség miért nincs felkérve?
2/16 anonim válasza:
Hallottam ilyet.ilyenkor pl az anyuka részéről a lány testvér az apuka oldalároól fiú testvér a keresztszülő.Bár én személyszerint nem tartom jónak.Amugy olyat is hallottam hogy még megkeresztelve sem volt az a valaki aki keresztszülő lett.Tehát a református bőven belefér.
3/16 A kérdező kommentje:
Nincs igazán jóban a férje testvérével.
Itt nem lenne keresztanya.
Katolikus pap nem fog szólni emiatt?
2016. aug. 27. 07:30
4/16 anonim válasza:
De akkor miért nem lehet a feleség a keresztanya?
5/16 anonim válasza:
Szerintem ez attól függ, milyen a kapcsolatotok. Férjemnek is van egy keresztfia, eszembe se jutott megsértődni meg ilyen butaságok, hiszen a szülőkkel olyan laza volt a kapcsolatom, hogy akkor lepődtem volna meg, ha felkérnek. Jóban voltunk, tehát nem kell haragra meg ilyenekre gondolni, egyszerűen csak távolabbi ismerős voltam számukra, mint a férjem. Mondjuk, ott megvolt az egyértelmű keresztanya-jelölt is, szóval tényleg érthető volt a dolog, nálatok viszont nem értem, hogy ha nincs, akit felkérnétek, akkor miért ne lehetne a feleség. x)
6/16 anonim válasza:
Hát ez elég ciki lesz, és csak ront a viszonyon.
7/16 anonim válasza:
első lépésben- még mielőtt a feleséget megbántanátok -, a pappal beszéld meg. mert én úgy tudom, hogy ref. keresztszülő nem lehet róm.katnál. Hiszen pont arra tsz esküt, segíti a kat nevelést! és a ref. elég más (az evangélikusokat elfogadják, de a refiket úgy tudom nem)
8/16 anonim válasza:
Katolikus keresztszülő csak olyan lehet, aki egyházilag rendezett házasságban él, tehát ha katolikus és nem volt katolikus esküvője, akkor nem lehet.
Református eleve nem lehet katolikus keresztszülője.
9/16 anonim válasza:
Az nem lenne baj, ha nem lenne keresztanya. Egy keresztszülő is elég.
10/16 anonim válasza:
Katolikus keresztelőn csak katolikus lehet a keresztszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!