Nektek miről szól a mindenszentek ünnepe?
Figyelt kérdés
Én egy kisvárosban élek. A temetöbe napi szinten járok, sajnos így hozta az élet.
Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy sokan csak egy évben egyszer mennek a sírjaikhoz. Ez sok esetben érhető, ha messze is laknak.
De van egy véglet, amikor elhatalmasodik az embereken a flancolási vágy és azon versengenek ki mit tesz a sírjára. Ez is mintha a pénzről szólna, mint a karácsony, meg a magamutogatásról.
Nálatok hogy zajlik ez?
2016. okt. 31. 18:33
11/11 anonim válasza:
Semmi közöm a Mindenszentekhez, nem vagyok katolikus, de még keresztény sem. Halottak napja nálunk egy nagy "buli", amikor összegyűlik a család, de egyébként mi sokkal gyakrabban megyünk a temetőbe, több ünnepen, és hétköznapokon is. Rendben tartjuk a sírokat, és mi is tapasztaljuk, hogy kilopják a virágot, lelopják a koszorút. És van magamutogatás, főleg a római katolikus temetőben, de a többiben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!