Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csak én hányok a Haloweentól?

Csak én hányok a Haloweentól?

Figyelt kérdés

Komolyan, egy angolszászok által ránk erőltetett ünnepen felnőtt emberek mindenféle sátánnak meg halálnak öltöznek be. Míg más a halottait gyászolja!

Vagy esetleg emlékezne az eddig elesett magyar katonákra. Ja, hogy ők náci szimpatizánsok voltak, akkor már inkább egy liberál amerikai ünnepet nyomassunk. Ez az! Kérjük csak a csokit, meg a cukrot és a halottaknak szentelt éjszakán rázzuk a hátsónkat egy amerikai ünnepen.

2015. ápr. 6. 12:08
 1/5 szántóvető ***** válasza:
61%
elutasítom az idegen kultúráktól származó ünnepek itthoni elterjedését.éppen elég hülyeség beszivárgott már ide ezek nélkül is.
2015. ápr. 6. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, akkor el lehet utasítani magát a Húsvétot is, mivel

- az ősmagyarok nem voltak keresztények, tehát felesleges Jézus feltámadását ünnepelni, hiszen ez is idegen népek ünnepe

- ne foglalkozz tojással, nyúllal és locsolkodással sem, mert ennek meg pogány eredete van

Szóval Hallowe'en. Mint tudnivaló, ez a Mindenszentek előestéje, ami a régi kelta időkben az óév-újév éjszakája volt. A rómaiaknál Feralia, azaz Halottünnep.

- október 31. --> Hallowe'en, amikor a lelkes ifjoncok beöltöznek. Többnyire angolszász országokban, Magyarországon kissé tájidegen. A régi időkben úgy tartották, hogy ezen az éjszakán a szakrális és profán világ közötti háló/réteg/nevezd, aminek akarod, elvékonyodik, és a két világ között át lehet járni. A szakrális világhoz tartoznak a szellemek, istenek, boszorkányok, tündérek, elhunytak kísértetei (a Sátán zsidó és keresztény találmány.)

- november 1. --> Mindenszentek. Keresztény ünnep, mivel a legtöbb pogány ünnep idejére kellett egy-egy keresztény ünnepet is időzíteni, hogy a babonás nép könnyebben átrázódjon a keresztény szokásokba. Ez az üdvözült lelkek emléknapja. Ennek napnak az estéjén sok helyen sokáig szól a harang a halottak vigíliája miatt, ami már november másodika.

- november 2. --> Halottak napja. Az előző nap folytatása, a nem üdvözült elhunytak ünnepe, Magyarországon általában az elhunytak emlékének ünnepe.

Tehát ne zavarjon téged egy pogány ünnep, és tartsad csak a saját hagyományaid, ahogy eddig tetted!

2015. ápr. 6. 20:23
 3/5 anonim válasza:
majd ha olvasom a neten, hogy amerikában, meg angliában busójárást tartottak, majd akkor én is megünneplem a haloweent, addig nem...tavaly estefele utaztam metrón, csak fiatalok utaztak rajta kb, közülük egyedül az én arcom nem volt kifestve... amúgy volt egy két igen művészi arcfestés, ami elég élethűre sikeredett, szóval nem zavar, ha valaki csinálja, de én majd csak akkor, ha a magyar népszokásokat meg más országokban kezdik el követni...
2015. okt. 26. 16:03
 4/5 anonim válasza:
Utolsó, te a busójárást megünnepled? (ami egyébként szintén nem magyar szokás)
2015. okt. 29. 20:01
 5/5 anonim válasza:
Én minden olyan emberrel vagyok aki szerint elég külföldi szokást át vettünk és teljesen szerte foszlott a magyarsàg a külföldi kulturák miatt
2020. nov. 1. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!