Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fel orankent hanyok. Be...

Fel orankent hanyok. Be utalnak korhazba?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul vagyok. ( hanyas hasmenes) Ejjel kezdodott

Arra keltem hogy faj a hasam, csak nem tudok hanyni

2,5 oraig vergodtem mire sikerult.

Azota viszont mar 2x is. Fel oran belul. Fal feher vagyok allitolag

Probalok inni de nehez.

Elkene vanszorognom orvoshoz is de felek utkozben jon ram :/

Tudom rossz kategoria de itt talan valaszt kapok

2015. ápr. 1. 06:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha újra hánysz és nagyon le vagy gyengülve, akkor hívd ki az ügyeletet, majd ők eldöntik, mi legyen veled. Kiszáradhatsz a sorozatos hányástól, főleg ha inni sem tudsz és kijön belőled.
2015. ápr. 1. 06:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
most nagyon tombol a hányásos-hasmenéses vírus, a lényege hogy kimenjen belőled, doki se fog mást mondani csak hogy pótold, ha kimegy belőled, megint pótold... ha 1-2 napig nem múlik, akkor már fenn áll a kiszáradás veszélye, de addigra ez a vírus ki szokott menni az emberből, és csökken vagy befejeződik. gyógyulást! (szóval így ne indulj el dokihoz, mert csak tovább adod jó pár embernek...)
2015. ápr. 1. 06:58
 3/9 A kérdező kommentje:
En ertem hogy tovabb adom masoknak, csak nekem meg igazolas kene , mert igy suliba sem mentem :/
2015. ápr. 1. 07:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Ismerős! Nekem akkor volt ez, mikor este romlott ételt ettem (szalmonellás volt szerintem). Egész éjszaka hánytam kb félóránként és ment a hasam.

Semmilyen más gyógymód nincs rá - aminek ki kell jönni, annak ki kell jönni. Annyit tehetsz, hogy SOKAT iszol, kis kortyokban. Ha érzed, hogy le vagy gyengülve, akkor cukros-citromos limonádét igyál, az ad vissza egy kis energiát.

Legyen veled valaki otthon, hogy ha elájulsz, akkor kihívja az ügyeletet, de valószínűleg anélkül is túljutsz rajta (én kb 6 óra hossza után tisztultam ki, de utána még nagyon gyenge voltam). Ha túlvagy rajta, akkor diétás étrend, különben újra kezdődik!

Ha véletlenül kórházba kerülsz, mert kiszáradsz, akkor infúziót fogsz kapni.

Kitartást!

2015. ápr. 1. 07:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Tényleg ne indulj el így orvoshoz. Erre gyógyszer nincs, igazolásért meg majd elmész, ha túl vagy rajta!
2015. ápr. 1. 07:06
 6/9 anonim ***** válasza:
hívd fel a háziorvosod, még akkor is ha nem mész be, az enyém legalábbis érzékeny erre, mivel bárki mondhatja, hogy beteg volt x napja, utólag nem kötelessége igazolást kiadni ezért tudasd az állapotodról azért :)
2015. ápr. 1. 07:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Hívd fel a házidokit. Kérd meg, hogy jöjjön háznoz, mert így nem tudsz elindulni.
2015. ápr. 1. 07:15
 8/9 anonim válasza:
Szerintem sem kell menni orvoshoz, csak ha már napokig rosszul vagy.Viszont próbálj meg inni, mert rosszabb, ha nem.
2015. ápr. 1. 07:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Pótolni kell az elvesztett folyadékot sózott fekete teával. Az emésztőrendszerben levő toxikus anyagokat széntablettával lehet lekötni, a beleket Bolus adstringens nyugtatja meg és esetleg diólevél tea (ha van otthon).
2015. ápr. 1. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!