Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Átlagosan mennyit költesz...

Átlagosan mennyit költesz havonta ajándékokra?

Figyelt kérdés
Én most számoltam ki, 35ezret költünk havonta ajándékokra. Ezt kicsit sokallom. Van 3 gyerek, párommal mi ketten, 4 szülő (enyém és páromé), egy testvér, 1 nagyszülő, 1 keresztszülő. Ezeknek ünnepeljük a névnap, szülinap, húsvét, karácsony, anyáknapja ünnepeket, kb 5-10ezer Ft értékben veszünk ajándékot. Tehát 12 fő x 4 ünnep évente plusz az anyáknapja 4 főre 5000 Ft-tal számolva az 260ezer Ft egy év alatt. Másnak is ennyi elmegy ajándékra?
2014. jún. 17. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Havi szinten felesleges ilyenre költeni. Karácsony, szülinapok, slussz. Ennyi.

Én már se húsvétra, se névnapra nem kapok senkitől semmit.

2014. jún. 17. 11:42
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

tök felesleges, és egy csomó színészkedésre kényszeríti a feleket

de van aki ebben éli ki magát, mert annyira materialista

2014. jún. 17. 11:46
 3/11 A kérdező kommentje:
Felesleges? Mármint a szülőt vagy a gyereket nem kéne megköszöntenem?
2014. jún. 17. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk az a szokás a családban, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot minden alkalomra.

Saját szüleinknek persze veszünk valamit karácsonyra, szülinapra, de a többi ünnep nálunk nem olyan ajándékozós, csak egy virág vagy valami apróság.

Távolabbi rokonoknak nem ajándékozunk.

2014. jún. 17. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Hat nálunk születésnapon es karácsonykor van ajándékozás, akkor sem horribilis értékben. Anyák napjára egy szál virág, húsvétra semmi. Keresztszulo nincs, gyerek is csak egy, szulobol 2 anyuka, ket testvér. A felnőttek jelképes ajandekot kapnak - en pl gasztro mániás vagyok, igy nekem pl egy sutikiszuro tökéletes ajandek.
2014. jún. 17. 12:14
 6/11 anonim válasza:
29%
mi is elköltünk 50-100e ft egy hónapban a gyerekeknek ajándékra, nagyon gyorsan összejön, de a gyerek boldogsága a legfontosabb
2014. jún. 17. 14:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, neked felesleges, mert te az árát nézed. Ha igazán szívből ajándékoznál nem foglalkoztatna az, hogy mennyibe kerül. Nagyon gáz, hogy kiszámoltad egy évre levetítve.
2014. jún. 17. 14:25
 8/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem számolnom kell mire mennyit költök, ha nem akarunk éhen halni. Ezért minden költekezést pontosan vezetek. Jó annak, aki megteheti, hogy nem számolja.
2014. jún. 17. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Csak a gyerekek kapnak jelképes ajándékot, a felnőttek még karácsonykor is.

Nem is engedhetjük meg magunknak, a drága ajándékokat, de feleslegesnek is tartjuk. A gyerek boldogságához sem kell drága ajándék. Sőt! azzal csak elrontanánkk a gyereket, mert követelődző lesz.

2014. jún. 17. 16:05
 10/11 anonim válasza:

Nálunk anyósomék ilyen durván materialista szemléletűen ajándékozósak, azaz náluk mindig minden ünnepen ajándékdömping van.

Én ebben nem hiszek, szerencsére a férjem és az én családom sem. Az én szüleimmel, tesómmal, keresztanyámmal nincs ajándékozás, felhívjuk egymást telefonon, vagy ha éppen az esemény körüli napokban találkozunk, akkor van esetleg valami apróság (250 km-re lakunk, szóval nem csak átugrunk egymáshoz). Csak Karácsonykor szoktuk egymást megajándékozni, egy-egy valamivel. A gyerekeink sem kapnak drága cuccokat, 2-3 apróság, és megvan az öröm.

Én nem vagyok ilyen számolgatós (bár mi is igencsak élére kell rakjuk a garasokat), de szerintem évente 50-60 ezernél több nem megy el nálunk ilyesmire.

2014. jún. 30. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!