Átlagosan mennyit költesz havonta ajándékokra?
Havi szinten felesleges ilyenre költeni. Karácsony, szülinapok, slussz. Ennyi.
Én már se húsvétra, se névnapra nem kapok senkitől semmit.
tök felesleges, és egy csomó színészkedésre kényszeríti a feleket
de van aki ebben éli ki magát, mert annyira materialista
Nálunk az a szokás a családban, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot minden alkalomra.
Saját szüleinknek persze veszünk valamit karácsonyra, szülinapra, de a többi ünnep nálunk nem olyan ajándékozós, csak egy virág vagy valami apróság.
Távolabbi rokonoknak nem ajándékozunk.
Csak a gyerekek kapnak jelképes ajándékot, a felnőttek még karácsonykor is.
Nem is engedhetjük meg magunknak, a drága ajándékokat, de feleslegesnek is tartjuk. A gyerek boldogságához sem kell drága ajándék. Sőt! azzal csak elrontanánkk a gyereket, mert követelődző lesz.
Nálunk anyósomék ilyen durván materialista szemléletűen ajándékozósak, azaz náluk mindig minden ünnepen ajándékdömping van.
Én ebben nem hiszek, szerencsére a férjem és az én családom sem. Az én szüleimmel, tesómmal, keresztanyámmal nincs ajándékozás, felhívjuk egymást telefonon, vagy ha éppen az esemény körüli napokban találkozunk, akkor van esetleg valami apróság (250 km-re lakunk, szóval nem csak átugrunk egymáshoz). Csak Karácsonykor szoktuk egymást megajándékozni, egy-egy valamivel. A gyerekeink sem kapnak drága cuccokat, 2-3 apróság, és megvan az öröm.
Én nem vagyok ilyen számolgatós (bár mi is igencsak élére kell rakjuk a garasokat), de szerintem évente 50-60 ezernél több nem megy el nálunk ilyesmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!