Mi a véleményetek a Halloween-ről?
14:41 es, végre valaki aki szereti és tudja hogy miért jó a halloween! Egyetértek veled én is nagyon szeretem!
És a busójárással hagyatok már, majd birkaszőrben, faragott maszkal fog valaki is rohangálni mi? Talán ti szoktátok? És azon nincsnek játékok,zene, nem ijed meg senki!
Egyébként a hallowen meg világszerte elterjedtt ünnep, angoloktól, amerikaiaktól kezdődött de mára már Japánba is eljutott.Miért épp Magyaro. maradjon ki?
A halloween egy tök jó ünnep, nem értem mi baja vele "mindenkinek"?
12:21-es vagyok
Hallowen: ősi KELTA ünnep, amelyet a kivándorlók magukkal vittek Amerikába és ott lett valódi banzáj belőle.
Se kelták, se amerikaiak nem vagyunk, mi a Mindenszenteket, illetve a Halottak Napját (amikor felkeressük a szeretteink sírját) tartjuk abban az időpontba.
Szerintem nagyon jó ünnep,csak kár hogy itt magyar országon
nem ünnepeljük :( De attól még tarthatunk Halloween bulikat,hogy bulizunk a haverokkal egy jót :D
Ahogy Fekete Gyula író mondta annak idején:"...angolszász kultúrmocsok..."
Semmi szükségünk rá, fölösleges utánoznunk. Minden nemzetnek megvannak a saját jellegzetes szokásai, ettől vagyunk egyediek, különlegesek. Ha mindenki csak az amerikai, meg az angol szokásokat venné át, az hatalmas veszteség lenne a világ kultúrkincséből.
Pedig van hagyománya Magyarországon, csak az itt található emberek által olygyakran emlegetett feledésbe merült ünnepekhez hasonlóan ez is eltűnt.
A tökfaragásra gondolok , amit luca töknek hívtak ugyan így készítették mint halloweenre és kirakták az ablakba hogy "megijesszen" másokat.
Rtl híradó link: kb 37. perctől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!