Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Halloween-...

Mi a véleményetek a Halloween-ről?

Figyelt kérdés
Sok negatív véleményt olvasok, főleg olyanokat, hogy csak "Amerika majmolás",divat és ehelyett inkább az elhunyt szeretteinkre kéne emlékezni. Van benne igazság,de szerintem jó szórakozásnak,annak ellenére,hogy nálunk ez a "cukorkéregetés" nem nagyon működik. Azért merült fel bennem a kérdés,mert meglepődtem rajta, hogy még az iskolánkban is "megjelent" a halloweeni dekoráció..

2012. okt. 5. 19:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
40%

14:41 es, végre valaki aki szereti és tudja hogy miért jó a halloween! Egyetértek veled én is nagyon szeretem!

És a busójárással hagyatok már, majd birkaszőrben, faragott maszkal fog valaki is rohangálni mi? Talán ti szoktátok? És azon nincsnek játékok,zene, nem ijed meg senki!

Egyébként a hallowen meg világszerte elterjedtt ünnep, angoloktól, amerikaiaktól kezdődött de mára már Japánba is eljutott.Miért épp Magyaro. maradjon ki?

A halloween egy tök jó ünnep, nem értem mi baja vele "mindenkinek"?

12:21-es vagyok

2012. okt. 6. 18:27
 22/32 anonim ***** válasza:
26%

Hallowen: ősi KELTA ünnep, amelyet a kivándorlók magukkal vittek Amerikába és ott lett valódi banzáj belőle.

Se kelták, se amerikaiak nem vagyunk, mi a Mindenszenteket, illetve a Halottak Napját (amikor felkeressük a szeretteink sírját) tartjuk abban az időpontba.

2012. okt. 6. 19:59
 23/32 anonim ***** válasza:
És az mégis miért baj ha szórakozunk egy nappal egy másik ünnep előtt?
2012. okt. 6. 22:19
 24/32 mustafa33 ***** válasza:
17%
Mert egyik nap hülyét csinálsz a halottakból, másnap meg kegyelettel emlékezel rájok?
2012. okt. 13. 04:01
 25/32 mustafa33 ***** válasza:
31%
A Luca napi boszorkányozásról meg gőzötök nincs. Pedig az hazai!
2012. okt. 13. 04:03
 26/32 mustafa33 ***** válasza:
0%
úgy vagytok vele mint az amerikai popcornal,az menő, az kell, amíg meg nagyanyáink árulták zsákból a piacon, vagy ott pörkölték az utcán és kakaskának, vagy pattogtaott kukoricának hívták, akkor lenéztétek és ciki volt.
2012. okt. 13. 04:06
 27/32 anonim ***** válasza:
Neked mennyi bajod van. -.-"
2012. okt. 14. 17:41
 28/32 halloween kópé válasza:
39%

Szerintem nagyon jó ünnep,csak kár hogy itt magyar országon

nem ünnepeljük :( De attól még tarthatunk Halloween bulikat,hogy bulizunk a haverokkal egy jót :D

2012. okt. 15. 15:17
 29/32 Katus Regina válasza:

Ahogy Fekete Gyula író mondta annak idején:"...angolszász kultúrmocsok..."

Semmi szükségünk rá, fölösleges utánoznunk. Minden nemzetnek megvannak a saját jellegzetes szokásai, ettől vagyunk egyediek, különlegesek. Ha mindenki csak az amerikai, meg az angol szokásokat venné át, az hatalmas veszteség lenne a világ kultúrkincséből.

2012. okt. 31. 21:12
 30/32 anonim ***** válasza:

Pedig van hagyománya Magyarországon, csak az itt található emberek által olygyakran emlegetett feledésbe merült ünnepekhez hasonlóan ez is eltűnt.

A tökfaragásra gondolok , amit luca töknek hívtak ugyan így készítették mint halloweenre és kirakták az ablakba hogy "megijesszen" másokat.

Rtl híradó link: kb 37. perctől.

[link]

2012. okt. 31. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!