Mi a véleményetek a Halloween-ről?
Én Angliában élek egy kis városban. Az ember azt hinné itt kint Angliában nagy divatja van a halloween ünnepnek.
Ha elmegyek a boltba vagy vásárolgatni, szinte mindenhol lehet kapni ezerféle halloween kellékeket, sütiket, cukrokat, jelmezeket. Amikor az üzletben vagyok,mosolygok a sok sikítozó boszorkányon, Vihorászó draculán, és a szemforgató csontvázakon. De amilyen sok kellék van, annyira kevesen veszik. Páran csinálnak bulikat, de a cukorka kéregetés itt is ellaposodott. 5 évvel ezelőtt még kopogtattak cukorkáért, de már lassan 3 éve nem.. Nagyon sokan élnek Angliában olyanok akiknél a halloween nem ünnep. Így nem is tartják. Emiatt a gyerekek sem mennek mr kopogtatni.
Egyébként van egy íratlan szabály: Csak oda lehet bekopogni cukorkáért ahol az ajtó díszítve van halloweenes kellékkel. Ha nincs kint semmi, még egy töklámpás sem akkor oda nem lehet bekopogni. A mi utcánkban ( belvárosban lakom) jó ha 2 háznál van kint kellék..
(mi nem tartjuk a halloween-t)
Nekem nagyon nagyon tetszik! Sajnos nem tudok a környezetemben Halloween-i buliról, pedig olyan szívesen elmennék már egyre :)
23/N
Nekem nagyon tetszik ez az ünnep, és sajnálom hogy nem igazán elterjedt itthon.:(
Olyan ünnep egyátalán nincs Mo.-n amin szellemes, kisértes, rémiszgetős dolgok vannak a középontban szóval miért lenne baj a ha átvennénk?!
Sok ünnep elég "lapos" ez legalább izgalmas és a kisgyerekek is élveznék.
Ált suliban egyszer volt ilyen angolos, beöltözős, versenyzős buli és nagyon jó volt,! *.*
Gimiben pedig múltévben áprilisban egy ilyen jellegű dolog de csak azért mert péntek 13.-ra esett a nap.
Imádom a Halloweent!!! :D
Én nagyon szeretem a Halloween-t, és ez nálam nem "majmolás", hanem egyszerűen szeretem az ilyen szellemes dolgokat.
Valójában örülök neki, hogy végre bejött Magyarországra is ez az ünnep. Igaz, én még csak 3 éve ünneplem, azóta viszont tököt is szoktam faragni, meg különféle díszeket rakok ki a házba.
Amúgy én meg azt nem értem, hogy miért jön mindenki azzal, hogy inkább a magyar ünnepekkel foglalkozzunk, mert szerintem a magyar és a más országból átvett ünnepek nem zárják ki egymást.
Úgy értem, hogy attól, hogy szeretem a Halloween-t, még ugyanúgy szeretem a karácsonyt, vagy tartom a húsvétot, de ezek vallási ünnepek, tehát szerintem össze sem lehet őket hasonlítani, mert teljesen más stílusú ünnepekről van szó.
Azt meg végképp nem értem, hogy miért kell ebből ekkora ügyet csinálni, hogy ez egyik ünnepli a Halloween-t, a másik meg nem. Mindenkinek a magánügye, hogy milyen ünnepet tart, és milyet nem. Én pl. a Valentin-napot is tartom, de ettől még nem ítélek el olyanokat, akiket hidegen hagy.
ma 14:41
A búsójárást is tartod?? Ott is be kell öltözni, és riogatni kell a népet. A búsójárás magyar ünnep, és minden évben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!