11/12 anonim válasza:
Tévedés, a karácsonyt csak ott ünneplik, ahol a kereszténység a divat, márpedig a világ több mint fele nem ebbe a kategóriába tartozik!
12/12 anonim válasza:
Én szerintem értem a kérdést. A kérdező arra gondolhat, hogy ha Halloween és Valentin nap elterjedt szinte mindenféle az USA-ból, akkor vajon a hálaadás miért nem.
Szerintem:
1. Ez ott az USA-ban főleg családi ünnep, nincs olyan átvehető "hangulata".
2. Ez egy betakarítási ünnep, ilyen még van más kultúrákban is. Lásd Magyarországon a szüreti bálok. Illetve régen volt, de ma már nem mezőgazdaságból él meg a lakosság nagy része, így nincs akkora jelentősége. Amerikában sem, de ott megmaradt családi ünnepnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!