Ki honnan nézte - otthonról vagy közterületről - augusztus 20.-án a tűzijátékot? Milyen élményekkel gazdagodtatok?
Mélyen elítélem az egész cirkuszt, de legjobban azt a tömeget, akik ujjongva végignézik ahogyan kilövik a befizetett adóikat az égbe.
Gondolhatják honnan néztem. Természetesen, sehonnam!
Köszönöm a válaszokat! :)
A jövő évi tűzijáték megrendezésre vonatkozó ötleteket szívesen fogadnám! (Esetleg valami más rendezvényféle, ami államalapító Szent Istvánhoz illik?)
Mik is szoktak lenni ilyenkor? Tisztavatás, vízi-légi parádé, Bazilika előtti szentmise - ide mentünk volna a párommal, de inkább visszafordultunk mégis.
Nem néztem.
Másnap már dolgozni kellett, így utaztam.
"Esetleg valami más rendezvényféle, ami államalapító Szent Istvánhoz illik?"
Hát igen, ez a tüzijáték semmilyen formában nem illett az államalapító királyhoz... A jelenlegi állami kulturpolitika egyre inkább próbája feledtetni, hogy ez az ünnep amúgy Szent István király ünnepe. Helyette pogánykodás van, csodaszarvas, félmeztelen bekent férfiak turult húznak, idpnként egy-egy félhold is előkerül, ha a török elnök épp itt van. Csak Szent Istvánról ne kelljen beszélni, aki nyugat felé tekintett, az európai vérkeringésbe akarta csatolni Magyarországot és szakított a keleti politikával.
Gyakorlatilag csak a Szent Jobb-körmenet és a bazilikai szentmise az, ami Szent Istvánhoz kapcsolódik. Az Egyházban augusztus 20. továbbra is az ő hivatalos ünnepe. Aztán, hogy az állam mit csinál, az egy másik dolog.
Hát igen, ez a tüzijáték semmilyen formában nem illett az államalapító királyhoz? De igen is illett arról nem beszélve hogy már az 1800 as években is volt a Gellért hegyen Augusztus huszadikán szent István király napján tűzijáték :) Erről archivumba képek is vannak mindig volt régen is tűzijáték eleve Mátyás hozatta be a Tűzijátékot az 1500 as években az országba.
Olyan baromságot meg ne mondjunk hogy Szent István biztos utálta volna a tűzijátékot eleve az ő korában is már rég volt ugyan is 2000 éve találták fel kettő Mátyás is örült neki mint nagy királyunk.
Nagyon aranyos párbeszéd zajlott le a 15-ös és a 16-os válaszoló között. (Feltételezem, hogy a monitor túloldaláról nem lehet "örök harag".)
Akkor tehát az ország nagy része erősen készül az őszi szezonra? (Óvoda, iskolás időszakok, pályakezdőknek munkahelyek, stb.)
Én már régen nem használok televíziót. Porosodik a sarokban a kisebbfajta készülék, (1999. május 31.-i vásárlás.)
Nem értem ezeket a plazma televíziókat, de sokaknak jó, hogy van. Engem valahogy zavarna, hogy beköltözött az életembe egy mozifilm nagyságú vászon. Annyira nem szeretek "elvarázsolódni".
Nekem az internetkapcsolat a "favorit". Meg esetleg a mobiltelefon, abból is az okostelefon. (Főként a névjegyzék kihasználhatósága miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!