Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mitgondoltok az augusztus...

Mitgondoltok az augusztus 20.-ai tüzijátékról?

Figyelt kérdés
Szerintem pénz pazarlás és környezetszennyezés! Abból a pénzből fizethetnének tanárokat vagy építhetnének vagy támogathatnák a kórházakat! A fényfestéssel nincs baj mert az szép és nemszennyezi a környezetet, és olcsóbb is! Ti mitgondoltok erről kérlek írlyátok meg!

#környezetszennyezés #tűzijáték #Augusztus 20 tűzijáték
aug. 20. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A törzsfőnöknek feltűnési mániája van.

Igaz hogy az utolsók vagyunk a sorban az EU országai között a béreket és életszínvonalat tekintve, de azért el kell szórni pár milliárdot a "Európa legnagyobb tűzijátékára".

Ha minden a legnagyobb rendben lenne a bérek, az oktatás, az egészségügy, a foglalkoztatás és minden téren, és úgy állunk neki jampizni az még érthető lenne.

De így hogy ekkora sz**ban van az ország, több százmilliárdos hiteleket vesznek fel,stb. így minden forintnak meg lenne találni a sokkal jobb helyét.

aug. 20. 19:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Pénzkidobás ( más, Valóban értelmes dologra is el lehetne költeni), tudatos állatkínzás ( rengeteg állatka retteg tőle, akár meg is halnak, a kolostormalac feltűnési viszketegsége, semmi több.
aug. 20. 20:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Pontosan szerintem is pénzkidobás
aug. 20. 22:32
 4/11 A kérdező kommentje:
‼️Csak a tüzijáték volt 3,2 miliárd Ft
aug. 20. 22:33
 5/11 anonim válasza:
36%
250ft egy évben/fő. Megint ez az undorító magyar mentalitású sírás, pi.sogás.. Ha nem lenne akkor meg az lenne a baj..
aug. 20. 23:02
 6/11 anonim ***** válasza:
43%

#5.

Egyetértek.

A magyar egy ritka egyetértésre képtelen népség. Ez akkor erősödött meg bennem, amikor külföldön láttam, hogy a legellentétesebb politikai oldalon álló emberek is képesek voltak összefogni.

#Kérdező:

Egy évben kétszer (augusztus 20. és újév) szerintem ezzel az ég világon semmi gond nincs. Miért baj, ha nekünk, magyaroknak is van egy nagy nemzeti ünnepünk? A világon mindenhol van. Az Egyesült Államokban például a 4th of July, ott senki nem csinál belőle politikai ügyet, mindkét párt szimpatizánsai ünneplik, ahogy az apolitikusok is. Ott érdekes módon senki nem ezen drámázik egy egész hónapig. Ez is annyira magyar... Nálunk is volt erre kezdeményezés (pl. tavaly a Momentum részéről), de a nép mégis szeret hőbörögni. Másrészt miért baj már egy évben kétszer is pár órán át a tűzijáték? Mindenkor máskor illegális. Én állattartó vagyok, de szerintem ritka nagy ökör és hülye, akinek elszökik a kutyája, macskája, akármije... Mi is mindig vigyázunk rá mindkét ünnep alkalmával, be van zárva, nem mehet ki, simogatjuk, nyugtatgatjuk stb. Lehet lepontozni kedves gazditársak, de gondolom fáj a felelősség! Én nagy ívben letojom, hogy van-e lyuk a kerítésén... Ha tudja, hogy van, akkor minek engedte oda??? Ezt minden újévkor is elmondom, akkor sem tetszik sokaknak, de ez az igazság: nem a kutya tehet róla és nem is az ünneplők, akik nem direkt, az állatok riogatása céljából lőnek fel tűzijátékot, hanem ők tehetnek róla, akik inkább TV-t néztek vagy mit tudom én, hogy mit csináltak, de hogy nem a rettegő kutyával voltak, az hót sicher. Minek az ilyennek házi kedvenc?

Drága? Hát cirkuszt és kenyeret a népnek... Sokkal aggasztóbb dolgok is vannak, amelyeken lehetne pénzt spórolni. Mondjuk azon, hogy nem megy a mutyizás, nem megy a korrupció, nem csurran-cseppen egy kis lóvé a kormánytagok és a politikusok zsebében, hogy nem kerül ugyanígy 3,2 milliárd HUF-ba egy kilátónak csúfolt kis földhalom az Alföldön, hogy nem építünk lombkoronasétányt a mezőre és stb. stb. stb. Nem hinném, hogy ez a numerus 1., ami miatt "nincs pénz" az oktatásra, egészségügyre stb.

aug. 21. 00:35
 7/11 anonim ***** válasza:
64%

6. Ez nem csak az emberi családban élő kutya/macska a kérdés. Ott vannak a termèszetben élő állatok, pl madarak, mókusok a fákon, sünik stb stb. Ők is rettegnek, menekülnek, közben megsérülhetnek, akár meg is halhatnak, miközben ez a szarság megy pár perc ócska látványért.

+ Több milliárdot ellövöldöznek úgy, hogy mondjuk az egészségügy a béka segge alatt van. A prioritások nagyon el vannak csúszva.

aug. 21. 01:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Most meg miért pontoztak le? Az én véleményem nem hasznos? Van csak akkor hasznos egy vélemény, ha másokéval egyezik? Ez a nagy demokrácia?

Ja, bocs, én kértem, hogy pontozzanak le. XD

aug. 21. 12:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Színvonaltalan és drága.

Nekem nincs bajom a tüzijátékkal, de ezek mostaniak túl vannak árazva (nyilván mutyi van emögött is), mert elég gagyi ahhoz képest, hogy ennyibe kerül.

Korábban arányaiban, az akkori árakhoz képest közel nem került ennyibe, mégsem volt rosszabb.

aug. 22. 15:55
 10/11 anonim válasza:
Minőségi kifogást tényleg csak rosszindulatból lehet ebben találni..
aug. 23. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!