Hatásaiban mi a fő különbség az államilag megtervezett augusztus 20-i tüzijáték,és a szilveszteri egyénileg kivitelezett tüzijáték között?
A magasabban végrehajtott effektek az állami rendezvényen talán kevésbé
káros a környezetben élőkre, mint a szilveszteri,ahol az effektek 50 m alattiak, ebből adódóan sokkalta zavaróbbak, talán szennyezőbbek is lehetnek, hanghatásában mindenképpen.
Ilyen jellegű hatásokra gondoltam, ha valakinek van erre vonatkozó ismerete.
Tűzvédelmi szempontól mindkettő elég veszélyes lehet,emlékszem az 1990-es években egyik alkalommal a Gellért-hegy égett.
A 2006-os évben a vihar okozta augusztusi eseményekről már nem is akarok szólni, tehát az időjárási tényezők is befolyásolhatják a környezetre gyakorolt hatásokat.
Sajnos a környékben uralkodó füst-bűz sem elhanyagolandó, ami azért a terület jellegéből adódóan is változó lehet.
Nálunk a faluban még éjjel 1 óra után is köd volt, ajánlottan a ködlámpa használattal. Ilyesmire gondoltam a kérdésben.
Szilveszterkor olyanok is használják, akik nem értenek hozzá, emiatt több a kár, mint olyan esetekben, amiket szakértők csinálnak.
Itt van például az egyik helyszínről egy videó.
4/Igen erre gondoltam, hogy ez azért annyira nem veszélytelen, mert a nem hozzáértés és a "brahizás" azért nem elhanyagolható veszélytényező.
Ez egy felelőtlen dolog volt a Vörösmarty téren.
Lehet jövőre lesz is ennek foganatja, u.is nem lesz kordonos rész biztosítva erre. Nem csodálkoznék.
Főleg itt a tömegbe belőtt lövedékek a fő gond, ami lehet véletlen is, de
súlyos gondatlanságból is eredhet.
Köszi a videót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!