Elkezdted már a tombolást annak kapcsán, hogy Magyarországon mindenszentek meg halottak napja van és nem halloween?
"2-es, arról van szó, hogy a halloween nem nyom el egy ünnepet sem, akár aznap is meg lehet tartani tőle mást is, nem foglalja el kötelezően más elől a 24 órát."
Miért? Lenin születésnapja elnyomna bármi más ünnepet is? Vagy nem értem ezt miért hoztad fel. Ezek szerint elleneznéd, ha az lvtársaimmal elkezdeném ünnepelni?
Ápr. 22 igaz hétfő, de jövőre még húsvét sem akkor lenne.
Neked mi bajod a halloweennel?
Lenint nem ismerni pedig elég ciki.
"Neked mi bajod a halloweennel?"
Ki mondta, hogy bajom van? Rajtad kívül szerintem senki.
"Lenint nem ismerni pedig elég ciki."
Ez hogy jön ide? Te nem ismerted eddig?
Vagy a szakállas viccet nem ismerted, hogy Uljanov elvtársnál V.I.-re hatodikat mondtak, Vlagyimir Iljics helyett?
Na az ciki.
Ebben a pluralista világban szerintem jól megfér egymás mellett/egymással a katolikus Mindenszentek és a Halottak napja, valamint a halloween.
Miért kell kirekeszteni egy számomra idegen kultúrát, ha az nem bánt senkit?!
Így színesedik a világunk...
Ilyenkor évente feljövök az oldalra, és megnézem, hány provokatív kérdés meg válasz van a témában.
2002 óta tartok Halloweent, és nagymamám azt mesélte, hogy ők is faragtak töklámpást gyerekkorában, a 30-as években, majdnem száz éve. Igen, tombolok, de vidáman, mert imádom a Halloween-t. Plusz, a férjem halottak napján született, úgyhogy még bulizunk is egyet minden évben. :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!