Csak részegen, meg bedrogozva lehet bulizni? Jó tudni. Szegény megboldogult egyetemi éveim alatt ezek szerint én egyszer sem buliztam.
Mellesleg, kelta ünnep, onnan ment Amerikába, de ahogy fentebb írták, mexikói kultúra része is.
Továbbá, Halloween az okt 31, mindenszentek meg halottak napja meg nov 1-2.
Igen, átvett ünnep, nem magyar.
Ahogy a karácsony, húsvét is átvett pogány ünnep, mégse látok senkit panaszkodni miattuk.
Mondjuk, én UK- ben vagyok, itt normál munkanap a nov 1, s nem ünnepelnek semmit aznap.
Október 31. Halloween, november 1. Mindenszentek, november 2. Halottak napja.
Lehet ezért, tartják 30-án a halloweeni bulikat, mert utána 31-én tudnak pihenni :D
November 1-én, 2-án pedig a halottaikra emlékeznek, temetőbe kimennek. Pontos választ az tudna adni, persze ő is csak a saját szemszögéből, aki tartott vagy volt buliban tegnap.
#33: Igazad van teljesen!!
#34: Jaj de jó, hogy van faragott tököd!!:) Ügyes vagy! Nekem csak néhány helloween dekorom van. Szerintem is hangulatos.
Már megbocsássatok kötekedők, de a karácsony sem magyar találmány, hoppá! (aki politizál, azt meglocsolom aludt tejjel).
Én speciel szeretem a Halloween-t, hangulatos és az elsőnek üzenném, meg az összes "amerika majmolás" hozzáállásúnak, hogy európai gyökerekkel bír.
Minden válaszoló a kérdésedre válaszolt. Akik lepontozzák azokat, akik szerint nincs ilyen ünnep, azok ostobák.
A piros és zöld nem tetszik/ nem tetszik.
Az íreknél sem ünnep tudomásom szerint, hanem csak népszokás. Nem több, mint nálunk a májusfa állítás, busójárás stb.
A magyarok a halálhoz másképpen viszonulnak. Nincs helye ilyenkor a viccelődésnek, vidámságnak.
Ami felháborító, higy nálunk, ahol lakom, a házról házra járó gyerekek rongálástól sem riadnak vissza, ha nem engedik be őket, nem kapnak pénzt.
"Ami felháborító, higy nálunk, ahol lakom, a házról házra járó gyerekek rongálástól sem riadnak vissza, ha nem engedik be őket, nem kapnak pénzt."
Az a "csalunk" vagy trick rész. Az is része a szokásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!