Koronavírus vész alatt most akkor családi ebéd engedélyezett, vagy helyes?
Emiatt nem tartottunk már névnapot, szülinapot, ami nekem
mint anyukának fájó pont. Ketten vagyunk a papával-65 év fölöttiek-, a két gyerekünk családostól másik településen. Én hívtam őket, de nem jönnek. Helyes ?
Jobb ilyenkor ezeket kihagyni. A testvérem és a férje néha hazamennek az anyósához pár napra vidékre, idős asszony, egyedül van, kell neki a segítség. De mi most nem megyünk a szüleinkhez, bármennyire is szeretnénk. A húsvétra is már készültünk, a szüleimnél lett volna kis kerti parti, jöttek volna a tesómék, meg anyósom, de inkább most ezt is töröltük.
Megértem, hogy szomorú vagy emiatt, de simán lehet, hogy a gyerekeid fertőzöttek, csak nincs semmilyen tünetük - ellenben elkapod, te meg megbetegszel, neadjisten belehalsz. Vagy csak átadod a szomszédnak, és ő lesz beteg. Nem ér ez ennyit.
A gyerekeidnek több esze van, mint neked.
A születésnap csak egy kijelölt nap a sok között. Gondolom, a lehetőségekhez képest megköszöntöttek. Az ebédet pedig bepótoljátok, amikor helyreáll az életünk.
Oly sokáig éltünk nyugalomban, megszokott rendben. Sok ember képtelen felfogni, most más a helyzet. És az, hogy nem mennek a gyerekeid ebédelni, csak annyit jelent, hogy lehet, megúszod a fertőzést.
Nekünk is volt névnap a családban de nem ültünk össze. Nagyszülőket már 1 hónapja nem láttam és egy darabig nem is fogom még. Nem mászkálunk mert nem játék.
Az egyik mamám idős a másik meg tartós beteg.
Próbáljuk tartani legalább mi magunkat és még többen is, hogy ezt a kis időt átvészeljük és hamar lecsengjen ez az egész. De míg többen nem értik meg, hogy ülljenek otthon 2 hétig és utána minden oké, addig ez nem is fog változni és a 2 hét se 2 hét lesz.
Csak ennyit kellene felfogni már hetek óta de valahogy senki nem bírja. Olaszban is emiatt van közel 1000 halott naponta. 30ezer halott van a világon (hivatalosan) ebből 10ezer olaszban.
Csak ezt értsük meg végre:
Szerintem attól függ, hol laktok és ott mi a járvány helyzet. Ha azokon a településeken, ahol laktok, még nincs igazolt koronavírusos beteg, találkozzatok nyugodtan addig, amíg nem lesz. Ha már van 1 valamelyikőtök településén, akkor bölcsebb elhalasztani a családi ebédet.
Azért írom ezt, mert ez a járványos, otthonülős időszak várhatóan nagyon elhúzódik: lehet, hogy nyár végéig vagy akár őszig/téig.
A közös családi ebéd pedig jót tesz a lelki egészségnek, amivel szintúgy törődni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!