Egy esküvői ebédet/vacsorát hogyan tudnánk olcsón és színvonalasan kihozni?
Nem olcsóskodni akarok, arra gondolok, hogy 2-3 millió forintot emlegetnek manapság, mint egy átlagos esküvő ára.
Mi nagyjából 40-50 főt akarunk meghívni, csak a szűkebb baráti kört. Ezt szerintem kb 800 ezer-egymillió forintból meg lehet oldani színvonalasan, és akkor nem "pörköltözünk".
Egyébként szoktunk szüleimnél pörköltözni, 20-25 főnek kb 15 ezer forintra jön ki egy kellemes vasárnap, koradélutántól estig. Az élmény végett mondom hogy ez is élmény, esküvőre nyilván kell dekoráció, zenekar vagy DJ, menyasszonyi ruha stb. Így ugrik fel az ár a "pörköltszintű" pár tízezer forintról 800 ezer-egymillió forintra. A 2-3 millió akkor sem reális szerintem 50 főre, szervezetlenség inkább. Két dolgon spórolnék, azért írtam ki a kérdést, a helyszínen és a menün, amikben egy-egy hely között akár tízszeres eltérés is van.
Nyáron lesz az esküvőnk, megyeszékhelyen, ár-érték arányban elég jó étteremben, helyszíni szertartással (ami pluszban 30ezret dob a végösszeghez). Nem a legjobb hely, de nem is egy szimpla hétköznapi étterem. 13-14 k /koponya a kaja, korlátlan pia, vendégvárás. 10 év alatt féláron, 3 éves korig ingyenes.
A legvége 2 millió körül lesz (lehet picit fölé is megyünk), fotó, videó, gyűrű, ruha, minden benne van.
Semmi nagy luxus, teljesen átlagos esküvő (max a helyszíni szertartás a "luxus", de a városházán 3x ennyit kellett volna fizetni érte, így csak hétköznap aláírjuk 2 tanuval a papírokat csók és gyűrűhúzás nélkül, az esküvőn lesz minden esküvős dolog 😄). Minden szolgáltatót 2018ban lefoglaltunk, hogy még tavalyi áron megkapjuk őket.
45-50 fő lesz, ez 2 millió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!