Unokahúgom nyolcadikos ballagására mit lehetne venni? Ékszerek már sok van neki, de maradandó ajándékot szeretnék. Árban 15-20 ezerig milyen ötletetek van?
De ha lepontozza a szerinte "vetélytársakat" és őt felpontozzák akkor a ranglistán előrébb lép. Érted?
Bár csúnya módszer, de azt is kell tudni hogy a szakmailag kifogastalan valaszolot hiaba pontozta le attol meg aranyat ér a válasza és nem az elso helyert tapos mint plaza cicak az eppen nyito boltba ahol akciosan verekedhet meg egy termekert tulongve. Hiaba az elso hely a legnagyobb segitseget ugy is a szakmailag kifogastalan fogja adni aki nem tulong a toplistan az első helyért. Amugy meg később úgy is felpontozzák és akkor ugy körözi le hogy ő már nyugodtan iszogatja a teáját miközben észre se veszi mennyit lépett előre mert neki a segítés a lényeg és nem tulonges, trolkodas.
Jesszusom, mi van itt?! Emberek, egy tök egyszerű kérdést tettem fel. Azt vártam hogy óra, élmény, parfüm.. stb. Erre azon megy a téma, hogy kit hová pontoztak.
Moped, hát az agyam eldobom! :D Egyelek meg, leírtam, hogy max 15-20 amit rá tudok költeni. Nekem is van saját 2 gyerekem, egyik szintén ballag, ő az oviból. Van kire költenem a pénzem. Nem olyan aji kell, amit más úgyse bír megvenni és verhetem a mellem hogy mekkora király vagyok. Légyszíves éljétek ki magatokat otthon, ne itt!
A néhány értelmes válaszolónak köszönöm szépen, hasznosak a tippek! :)
Én írtam hogy élmény pl. túra egy nemzeti parkban, vagy sétarepülés és lehetne sorolni, könyvek, vagy valamilyen online megvehető bármeddig felhasználható tanfolyam az érdeklődésének megfelelően, ezzel kiegészíteném, ha a továbbtanulásában szeretnél segíteni, vannak akciók, amikor olcsóbban is meg tudsz venni pl. egy online videotanfolyamot, amit bármikor elővehet. Ez az ötlet akkor jött mikor az egyik válaszoló írta, hogy nyelvtanfolyam, azt nem tudom, hogy ő örül-e ilyesminek, én nagyon, de ez csak egy tipp, csak ha nem online tanfolyam az sem olcsó, a 10 vagy 20 ezer forintnál meg vannak olyan oldalak ahol lehet venni tanfolyamot és nem csak egyet, külföldi online tanfolyamot, mikor akciósak és bármikor tanulhat, nincs időhöz kötve. Ilyen pl. az udemy.
Ja és elnézést a nem releváns válaszokért csak ugye a mopedes 37 éves úriembernek muszáj volt jelezni, hogy nem felnőtt férfi módjára viselkedik, mert sértődött kisfiú módjára dühből vagy ranglista bakancslista miatt lepontozott embereket csak mert jelezték hogy egy moped egy általános iskolásnak pláne drága, ami engem személy szerint nem érdekel, hogy lepontoztak-e vagy sem, mert én azt nem is néztem, de zavaró a kérdés relevanciáját illetően, mert a többiek nem a kérdés releváns részére figyeltek, és már a válasz sem olyan volt.
Lehet, hogy ő megengedheti magának, hogy mopedet vesz az unokahúgának ez örömteli dolog, de pl. én sem lovat kaptam anno nagyon régen nagybátyáméktól ballagásra, mert általánosságban az emberek nem milliomos gazdagok, és bár itt megteheti, hogy kivetíti a saját tapasztalatát, de az sem előnyös, mert minden embernek különböző a pénztárcabeli helyzete, és ahogy a kérdező is írta neki is van két gyereke, szóval azért nem mindegy. Na mindegy, szóval én anno zoológiai könyvet kaptam, mert ez érdekelt és nagyon örültem neki, mert akkor állatorvos akartam lenni, de ez a középiskola után volt, általánosba kisebb ajándékokat kaptam.
Nem is mindig engedi a nővérem, hogy karácsonykor az összes ajándékot oda adjuk nekik, mármint a gyerekeinek, mert akkor annyi mindent kapnak egyszerre hogy játszanak vele két percig aztán bontják a következőt. Kapnak a nagyszüleiktől , szüleiktől, nagybátyjaiktól, nagynénjüktől, kereszt szüleiktől, nem hiányolják egyáltalán az ajándékot. Ha nem mind a három nagybátyjuk vesz nekik. És volt mikor már a nővérem mondta hogy az enyémből párat inkább az egyiknek a születés napján adná oda ami januárban van. És nem omlott sőt fel se tűnt neki hogy egy két ajándékkal kevesebb van. Így is alig győzték ki bontani. Én ezért nem nagyon szeretem az apróságokat amit egy két nap alatt megunnak. Elvesztik az érdeklődést aztán csak hánykolódik a lomok közt. A születés nap az kicsit lájtosabb akkor nem is mindig veszek nekik (kapnak egyébként is bőven) én a karácsonyra szoktam gyúrni. És nincs sok pénzem mert valaki írta hogy biztos sok pénzem van. Hát nincs de szeptembertől pakolom rá félre a pénzt. Megértik. Okosak! Nem is követelőznek. A nővérem már így is szokott nekünk szólni hogy nem kell annyi minden mert nem győzi pakolni utánuk. Ezt csak arra írtam hogy hülyének néztetek mert én nem veszek mindig ajándékot nekik és ők akkor biztos be sértődnek. Hát tapasztalatból mondom hogy NEM!
A #2-es voltam
És még mindig megy a sértődés 2-es. Nem nevetett ki senki csak az a moped irreleváns 20 ezer forintból maximum moped maketteket tud venni. Ja amúgy egy újabb ötlet a sértődés kapcsán. Makett amit fel tud építeni vagy lego. Neked is egyszerűbb lenne ha továbblépnél és több pénzügyileg elfogadható a 10 vagy 20 ezer forint kereten belüli ötletet írnál mert ez lenne releváns a kérdezőnek. A kérdező 2 gyerek mellett nem tud gyüjtögetni az unokahugnak nagy ajándékra és nem mindenkinek népes a családja és nem várja el egy gyerek se hogy nagy ajándékot kapjon annak tudatában hogy utána a rokona és a családja nélkülözni kényszerül.
Hidd el ha valami apró ajándékot adnak szeretettel egy 13-14 éves gyerek annak is tud úgy örülni mint majom a farkának pláne mikor 20 évvel később előveszi. Nekünk még mindig meg van a nagynéném karácsonyi karácsonyfa dísze amit ő készített ajándékba mikor gyerekek voltunk és minden évben a karácsonyfa dísze.
10 vagy 20 ezer forint viszont már nem az apró ajándékok közé tartozik. 20 ezer forintból minimum 15 antikváriumi könyvet lehet venni ráadásul tök érdekes és jó könyvet ami lehet kb. 500 ft is, de kemény kötésű színes fotók és az is csoda hogy több mint ezer oldalt tud így ajándékozni, vagy ha a gyerek technologiat szeret pl. Adattárolót hdd-t vagy ebook olvasót vannak már olcsóbbak is, vagy ebook-ot.
Vagy élményt vagy online videotanfolyamot vagy a továbbtanulásához eszközöket vagy szimplán odaadni neki a pénzt és ő majd eldönti vagy lovagló bérletet venni vagy kreatív hobbi boltba mindenféle cuccot venni vagy sütemény készítő készletet venni ha szeret a konyhába művészkedni vagy jégkrémkészítőt venni vagy tervező füzetet és (bullet yournal) kiegészítőket venni, vagy rajz készletet venni vagy lovastáborba befizetni bár ezt most nem tudom hogy van-e mostanában ilyesmi és stb és stb.
Na 2-es láttad én is levagyok pontozva de egyáltalán nem visel meg és nem is érdekel. Sőt mosolygok is. Csak azert, hogy ne érezd magad egyedül. Engem igazán a kérdés érdekel, ezért bőven adtam tippet a kérdezőnek sértődés nélkül. Amúgy csoda hogy a lepontozasbol nem csinalt senki eddig még versenyt. Hogy bibi en vezetek mert jobban le vagyok pontozva. 😛 Mindjárt felpontoznak oket. 😉
Na amugy viccet félretéve remélem tudtam segiteni az ötletekkel a kérdezőnek.
"Csak azert, hogy ne érezd magad egyedül."
Kösz rendes vagy
👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!