Kezdőoldal » Ünnepek » Anyák napja » Anyukák, ez is jó anyák napi...

Anyukák, ez is jó anyák napi ajándék lenne a nagyfiatoktól?

Figyelt kérdés

Nem igazán "virágos" anyu, így arra gondoltam, hogy idén máshogy lepem meg. Reggelre megcsinálnám neki a kedvenc reggelijét, elmosogatnék utána, és egy kis levelet raknék a reggelije mellé, abba beleírnám mennyire jó anya, és megköszönöm neki az elmúlt év "nevelését".

21/f

2015. máj. 2. 14:02
1 2
 11/20 anonim válasza:
12%

Szerintem egy férfinek nem az a dolga, hogy mosogasson!

Szerintem nagyon örülne neki anyukád, ha elmosogatnál, de ez nálunk se minden napos. Én jó ötletnek tartom!

2015. máj. 2. 15:01
 12/20 A kérdező kommentje:
Szoktam mosogatni, és besegítek a házimunkában, de kollégista vagyok Pesten egyetem miatt, emiatt csak havi 1-2 alkalommal látom a szüleimet.
2015. máj. 2. 15:11
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom, jól értelmezem-e, de szerintem nincs utalás a kérdező részéről arra, hogy csak különleges alkalmakkor mosogatna. Ebbe kár is belemenni. Inkább úgy jön le, hogy a reggeli elkészítése mellett mellékesen mosogatna is, hogy ne az anyjának kelljen megcsinálnia.

Az életkor előrehaladtával pedig nem kell az ajándék értékének is növekednie. Kérdező: ne hallgass azokra, akik leszólják az ötletedet, tök jó ajándékot találtál ki! Sok anyuka jobban örül annak, ami inkább gesztus jellegű, nem pedig pénzbe kerül. Az előbbiről lehet tudni, hogy szívből jön, míg a vásárolt ajándékoktól néha (nem mindig, sokmindentől függhet!) olyan érzése van az embernek, hogy az ajándékozó csak azért veszi, mert "kell".

2015. máj. 2. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:
Azért az a normális, hogy elmosogat, nem kell ezt külön kiszámlázni, mint amikor valaki a szemét kivivéséhez nagy büszkén odabiggyeszti, hogy utána új zsákot is tesz be.
2015. máj. 2. 15:25
 15/20 A kérdező kommentje:
Természetesen normális. Az már más kérdés, hogy mennyire általános ez a dolog. :)
2015. máj. 2. 15:44
 16/20 anonim ***** válasza:
28%
Ne mondjátok már, hogy egy 21 évestől az olyan nagy ajándék, hogy csinál egy reggelit! Most nem az anyagi részére gondolok, de egy reggeli?? Még ha azt írta volna, hogy anyák napjára főz egy szuper ebédet az esetleg, de egy reggeli, meg egy levélke, hogy leírja, hogy mennyire jó az édesanyja? Szerintem ez nagyon kevés, még egyszer, nem az anyagi része kevés, hanem a ráfordított energia.
2015. máj. 2. 16:05
 17/20 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor főzök neki egy ebédet is, mivel főzni is tudok. Véleményeket kértem csak, ha van még ötletetek, mivel lehetne tényleg jó ajándékot készíteni, akkor hajrá. Viszont nem azért mondom, de egy virágnál szerény véleményem szerint akármilyen ajándék jobb, arról nem is beszélve, hogy nem hinném, hogy túl sok gyereknek jutna eszébe az, hogy vagy levélben, vagy szóban kifejezze a hálát azért, hogy úgy nevelte ahogy. És most nem magamat dícsérem ezzel, hanem egész egyszerűen ez a "kevés" kicsit furcsa. Pláne hogy egy jellemtelen virág pedig már pont elég. Érdekes nézetek. :)
2015. máj. 2. 17:03
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Van 21 éves fiam, és mivel hétvégente ha hazajön mindig fáradt, és rendszerint sokáig alszik, nálam a reggeli is elég megható lenne, és értékelném az erőfeszítését, és örülnék. A levél különösen tetszene.
2015. máj. 2. 17:14
 19/20 anonim válasza:
75%

Az igazi értékek szinte sosem foghatók meg kézben. És egy levél többet tud érni bármilyen bonbonnál vagy virágnál.

Úgyhogy az teljesen tökéletes lesz.

Akik pedig kritizálnak: Tudjátok, a szándék a lényeg! ;)

2015. máj. 2. 19:47
 20/20 anonim ***** válasza:
73%

Már nem azért, de akik sorra pontozzák le azokat, akiknek ez a gesztus nagyon tetszik, ők mit szeretnének? Új kocsit ajándékba vagy wellness bérletet? Szerintem sokakat büszkeséggel tölt el és sokkal többet ér, ha a gyerekük megerősíti őket abban, hogy igenis jó szülők voltak, jó munkát végeztek az elmúlt x évben. Akinek ez kevés az szégyelje magát.

Mit érnek az ajándékok, ha csak akkor jutnak ténylegesen eszünkbe a szüleink, mikor valamilyen jeles nap van, de egyébként meg egész évben teszünk a fejükre?

Én 20 éves vagyok és legutóbb anyukám szülinapjára a kedvenc sütiét csináltam és elvittem neki a munkahelyére. Sokkal jobban örült neki, mintha vettem volna egy tábla csokit és "hozzá vágom".

2015. máj. 3. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!