Anyukák, ez is jó anyák napi ajándék lenne a nagyfiatoktól?
Nem igazán "virágos" anyu, így arra gondoltam, hogy idén máshogy lepem meg. Reggelre megcsinálnám neki a kedvenc reggelijét, elmosogatnék utána, és egy kis levelet raknék a reggelije mellé, abba beleírnám mennyire jó anya, és megköszönöm neki az elmúlt év "nevelését".
21/f
Szerintem egy férfinek nem az a dolga, hogy mosogasson!
Szerintem nagyon örülne neki anyukád, ha elmosogatnál, de ez nálunk se minden napos. Én jó ötletnek tartom!
Nem tudom, jól értelmezem-e, de szerintem nincs utalás a kérdező részéről arra, hogy csak különleges alkalmakkor mosogatna. Ebbe kár is belemenni. Inkább úgy jön le, hogy a reggeli elkészítése mellett mellékesen mosogatna is, hogy ne az anyjának kelljen megcsinálnia.
Az életkor előrehaladtával pedig nem kell az ajándék értékének is növekednie. Kérdező: ne hallgass azokra, akik leszólják az ötletedet, tök jó ajándékot találtál ki! Sok anyuka jobban örül annak, ami inkább gesztus jellegű, nem pedig pénzbe kerül. Az előbbiről lehet tudni, hogy szívből jön, míg a vásárolt ajándékoktól néha (nem mindig, sokmindentől függhet!) olyan érzése van az embernek, hogy az ajándékozó csak azért veszi, mert "kell".
Az igazi értékek szinte sosem foghatók meg kézben. És egy levél többet tud érni bármilyen bonbonnál vagy virágnál.
Úgyhogy az teljesen tökéletes lesz.
Akik pedig kritizálnak: Tudjátok, a szándék a lényeg! ;)
Már nem azért, de akik sorra pontozzák le azokat, akiknek ez a gesztus nagyon tetszik, ők mit szeretnének? Új kocsit ajándékba vagy wellness bérletet? Szerintem sokakat büszkeséggel tölt el és sokkal többet ér, ha a gyerekük megerősíti őket abban, hogy igenis jó szülők voltak, jó munkát végeztek az elmúlt x évben. Akinek ez kevés az szégyelje magát.
Mit érnek az ajándékok, ha csak akkor jutnak ténylegesen eszünkbe a szüleink, mikor valamilyen jeles nap van, de egyébként meg egész évben teszünk a fejükre?
Én 20 éves vagyok és legutóbb anyukám szülinapjára a kedvenc sütiét csináltam és elvittem neki a munkahelyére. Sokkal jobban örült neki, mintha vettem volna egy tábla csokit és "hozzá vágom".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!