Ti adtok ajándékot rokon gyereknek húsvétra, aki
mellesleg lány?
Figyelt kérdés
Férjem testvérének a lányáról van szó.Férjem venni akar neki egy kis medencét húsvét alkalmából.Csak szerintem fura ez??Húsvètkor nem a locsolkodó kisfiúkat szokás megajándékozni??
És olyan mikor van, hogy a lány kap csokit és lóvét? Vagy ők érjék be pár szál nőnapi virággal?
2019. jan. 24. 10:47
12/16 anonim válasza:
Azzal se, mert a kerdezo azt is szova tette 😬
2019. jan. 24. 11:07
13/16 anonim válasza:
hát persze hogy mindig kaptunk ajndékot a nyuszitól.
máskülönben jó eséllyel meggyűlöljük a húsvétot, mondjuk anyum is utálta, a világ legszrabb "ünnepe", ha fiú vagy, kapsz egy csomó pénzt meg csokit, ha meg lány vagy, hatszor kell hajat mosnod hogy ne legyen büdös a fejed.
2019. jan. 24. 13:40
14/16 szlory válasza:
Kérdésedre válaszolva: nem adunk, fiúk kapnak. Azt tegyük hozzá, hogy helyi szokás szerint ez ennyi és nem több. A fiók kedveskednek nem büdös kölnivel, verssel, egyébbel, cserébe lányok ajándékoznak.
Nem kérdezted, de ide kapcsolódó tudásom: német területen (is) teljesen bevett szokás és amúgy szoktuk mi is, hogy "nyuszinyomokat" keresnek a gyerekek a kertben. Ez jellemzően apró ajándékok, kiegészítők, bármilyen meglepetés (igen - csoki is) - és általában van egy extra főnyeremény, a legügyesebbeknek. Az valami komolyabb. Ha épp sikerül. Ha nem, a vadászat a lényeg amúgy is. Jó szórakozás szokott lenni, cirka 30 percre, meg utána jó időben az udvaron maradva tovább.
2019. jan. 24. 15:31
15/16 anonim válasza:
Nem szeretnelek megbantani, de nekem melyrol jovo frusztracioid vannak egyreszt a kislannyal kapcsolatba, masreszt a ferjed koltekezesevel kapcsolatban. Ha 5000Ft ekkora gond es elkene mashol, akkor lehet korai volt belevagni egy gyeekprojektbe. Probald meg a ferjednek elmondani, ha valami bant, ugy tunik neked az a gondod, hogy az a kislany kap 5ezerert ajandekot es nem neked meg a szuletendo gyereknek vett valamit. Egyebkent borzaszto lehet egy totyogora feltekenynek lenni, amiert kapott egy 500ftos cserepes viragot:D szerintem aranyos gesztus. Gondolom a sajat gyerekednek is veszel majd karacsonyra meg szulinapra ajandekot holott o is totyogo lesz...emlekezni sem fog ra. Vagy az mas?
2019. jan. 24. 16:55
16/16 anonim válasza:
Nekem pl. az okoz most gondot, hogy az unokahuginak kb. november-decemberben lezajlik az összes ünnepe (szülinap, névnap, Mikulás és karácsony két hónap alatt), és utána tíz hónapig semmi, emlékszem, gyerekként nekem még az a fél év is sok volt, ami a szülinapom és a névnap közt eltelt. Én azt tervezem, hogy gyereknapra is kicsit nagyobb ajándékot kap, mint a szokásos csoki, de köszönöm, kérdező, hogy eszembe juttattad a húsvétot is, az is remek ötlet. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!