Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mekkora értékben vesztek...

Mekkora értékben vesztek ajándékot a FELNŐTT gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék, hogy ti szülők, akiknek felnőtt, már dolgozó gyereketek van, kb. mennyiért szoktatok neki ajándékot venni karácsonyra.

Illetve a "másik oldal" is írhat nyugodtan, kb. mekkora értékben kaptok ajándékot a szüleitektől?

Kíváncsi lennék, másoknál hogy megy ez, mert mindenütt azt látom, hogy pl. tinédzser gyereknek többszázezres teló az alap. Ha már felnő a gyerek, akkor onnantól nem kap ilyen drága dolgot? Vagy hogy megy ez?

Köszi.

2017. dec. 16. 12:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Már félve írom ezt, olvasva az eddigi hozzászólásokat. Én összesen a családra költök 20-30 ezret (férj, tesó, tesó barátnője, anya, nagyi). És ugyanezt az értéket kapom vissza is.

Mindig valami olyat kérek, ami jó lenne ha lenne, de nem létszükséglet. Könyv, kisebb konyhai kütyü. Ha valami 5000 ftnál többe kerül akkor már úgy kérem, hogy közös ajándék legyen. De 10 ezer forintnál drágább dolgot még soha nem kértem.

A drágább holmikat jobb szeretem én megvenni magamnak, nem ajándékba kérni. A ruháimat is jobb szeretem magam kiválasztani.

Ugyanez fordítva is igaz.

Összességében nálunk a karácsonyi ajándékozás kimerül az apróság (mégis legyen valami meglepi a fa alatt) kategóriában teljes mértékben.

2017. dec. 17. 14:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Gyerekként is 10-15ezer volt az átlag, most is. Egyébként mindig én kaptam a legdrágább ajándékot édesanyámtól.

Talán egyszer volt, hogy telefont kaptam karácsonyra, de akkor még nem az okoskütyük dívtak. :) Az ilyesmit azt mindig akkor vettük, ha kellett, nem azért, hogy legyen ajándék. Pl. laptopot kaptam egyetem alatt, mert oda kellett, aztán nyilván ráfogtuk, hogy szülinapi ajándék, ami kb egy hónappal később volt, mert nem futotta volna ilyen kiadás mellé ajándékra. :)

Igaz, nekünk ajándékra sose maradt túl sok pénz, mindig inkább a vacsira, fára költöttünk, szóval a családos programra.

De az ajándékozási szokásaink nem változtak attól, hogy felnőttem. Csak az én részemről, hogy már van pénzem normális ajándékra. :)

2017. dec. 18. 10:11
 13/14 anonim ***** válasza:
5-10.000 ft értékben/fő, hárman vagyunk (férjem, kisfiam,én) mindkét részről így kapunk. Mi is hasonló értékben veszünk nekik.
2017. dec. 19. 02:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi 3an vagyunk testvérek, kb 10-15 forint értékben szokott ajándékot kapni mindegyikünk, de ha már dolgoznék, biztosan mondanám szüleimnek hogy ne költsenek rám ennyit sem. Szüleim az ő szüleiktől sem kapnak már túl drága dolgokat.Mindig is túlzásnak tartottam hogy gimiben az osztálytársaim 100ezer forintos elektronikai cikkeket kaptak karácsonyra, nálumk ilyet 18. szülinapra, ballagásra szokás maximum. (20/l, még egyetemre járok, ösztöndíjat kapok és diákmunkával keresek mellé pénzt)
2017. dec. 19. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!