Mekkora értékben vesztek ajándékot a FELNŐTT gyereketeknek?
Kíváncsi lennék, hogy ti szülők, akiknek felnőtt, már dolgozó gyereketek van, kb. mennyiért szoktatok neki ajándékot venni karácsonyra.
Illetve a "másik oldal" is írhat nyugodtan, kb. mekkora értékben kaptok ajándékot a szüleitektől?
Kíváncsi lennék, másoknál hogy megy ez, mert mindenütt azt látom, hogy pl. tinédzser gyereknek többszázezres teló az alap. Ha már felnő a gyerek, akkor onnantól nem kap ilyen drága dolgot? Vagy hogy megy ez?
Köszi.
Apróságokat, ruhát, ékszert, parfümöt, könyvet stb.
Gyerekként sem kaptam "többszázezres telót", azt, amire épp szükségem volt a boldogsághoz, amikor megtetszett vmi pulcsi vagy vmi, akkor az kellett.
Ennyi.
20-3₩ körül kapunk szüleimtől fejenként és annyiért is adunk nekik mi is.
Valaki írta "apróságként" a ruhát és parfümöt (máshol is olvastam már ezeket apróságnak titulálva)...szomorú hogy a mai világban ezek csak csekélységnek számítanak. Az apróság egy mécsestartó, kisnotesz, színesceruza készlet, bögre.
Hát egy 300 ezres ájfonhoz képest egy parfüm tényleg apróság...
Őszintén szólva, én nagyon meg vagyok döbbenve, mert én sosem kaptam ilyen drága ajándékot, pedig jómódúak a szüleim.
Közben van egy rokonom, ők hozzánk képest szegénynek számítanak, a gyerek többszázezres ajándákokat kap. Nem is értem, hogy miből, mellesleg folyamatosan ránk irigykednek. O.o
Én az elmúlt két-három évben kimondottan kértem, hogy rám ne költsenek mert amire szükségem van azt úgyis megveszem magamnak másra pedig fölösleges pénzt adni. Persze apróságokat így is vesznek, nagyjából 10-20 között értékre kell gondolni.
22F
#1 vagyok, azért írtam, h apróság, mert a többszázezres telóról volt szó.
Mint mondtam, én sosem kapok olyant. Egyszerre egyfélét, egy parfüm vagy egy ruha stb.
20 éves a lányunk. Tanul, de dolgozik is félállásban. Olyan 30-35 e volt az ajándéka.
Anyu, anyós nekünk 10 körül vásárol.
Én tavaly karácsonyra nagyobb ajándékot kaptam a szüleimtől, olyan 15-max 20 ezer lehetett, de általában nem szokott ennyi lenni. mindig figyelek, hogy kisebb dolgokat kérjek, mert bár szívesen vennének nekem toronyórát lánccal, sajnos nem engedhjetik meg maguknak. Így inkább írok nekik egy listát olyan dolgokról, amikre amúgyis szükségem van, és mondjuk 3-4 ezernél nem drágábbak, és így akar több dolgot is tudnak venni, és m´g örülök is nekik (idén ilyenek voltak a listán, hogy konyhai mérleg, mamusz, edényfogó kesztyű).
Én nekik drágábban szoktam vásárolni, de jobban is keresek. Idén olyan 40 ezer körül lesz, bár belegondolva, az előző években nem volt ennyi. Megláttam valamit, aminek tudom, hogy örülnének, de sosem költenének ennyit magukra, így megvettem.
Párom szülei tavaly olyan 50-60at költöttek a párom ajándékára, és még nekem is vettek valamit. Ezt nem kicsit túlzásnak érzem, pláne, hogy évközben meg, ha új porszívót kell venni, arra úgy kell kölcsönkérniük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!