Kaptatok már "fura" ajándékot?
Ti kaptatok már becsomagolva ajándékként használt dolgokat? Anyósjelölt a több évvel ezelőtti nyaralásukról hozott bóvli kis szuveníreket csomagolta be nekem karácsonyi ajándék gyanánt. Nem vártam nagy ajándékot, nem erről van szó, de nem tudom ezt az egészet hova tenni. Amikor elmentek erre a nyaralásra még nem is voltunk együtt a fiával, szóval nyilván nem nekem szánták ezeket.
Én azért kitettem magamért, olyan ajándékot vettem, aminek biztosan örülnének, szóval fektettem bele időt és energiát is. Nem értem ezt az egészet, mert nagyon jó módúak és kedvelnek is, szóval tényleg nem tudom hova tenni.
Másoknak új dolgokat vettek, tehát csak nekem csomagolták be a dolgaikat. Rosszul esett, de lehet, csak én tulajdonítok túl nagy jelentőséget ennek. Legközelebb akkor se vegyek semmit, hanem keressek valamit a cuccaim közül, ami nem kell és csomagoljam be nekik?
Előfordult, de csak nevetek rajta. Két éve a nagynénémtől kaptunk ajándékba egy 6db-os pohárkészletet, a rajta felejtett árcédula szerint 500 Ft volt a Plus diszkontban, ez alapján nagyjából tíz éve porosodhatott nála. Egy pillanatra megütköztem rajta, de a poharak tök jók, szóval végülis hasznos volt.
A másik nagynéném, aki valamiért nem szeret, tavaly karácsonyra hozzám vágott egy darab konyharuhát. Jóval kevésbé nézett volna ki hülyén, ha nem ad semmit.
számomra megdöbbentő az itt olvasottak..
Én ilyenkor azt nem értem hogy az az illető aki ilyen dolgokat ajándékoz (miket itt felsoroltatok) annak miért nem ciki ilyesmit oda adni.?? én elsüllyednék szégyenemben.
Azt megértem ha valakinek nincs pénze ajándékra,-de akkor adjon egy szál virágot, egy tábla csokit...
Tudták, hogy meg fogod ajándékozni őket?
Velem is fordult már elő, hogy olyan ember jött ajándékkal, akitől nem számítottam rá egyáltalán. Ilyenkor az ember nem tud jobbat tenni, elszalad, és becsomagolja az első kezébe akadó, ajándéknak tűnő dolgot.
mert hát bevallani rosszabb, hogy egyáltalán nem készültél :)
A párodat nem kérdezted?
Amúgy mi megoldottuk a férjemmel, jó pár évünkbe telt, de megértettük minden ismerőssel, hogy nem ajándékozunk, nem kérünk, nem adunk. Sokkal jobb év közben meglepni a másikat valami váratlan aprósággal, mint parancsszóra bóvli után futkosni.
Több kérdésre válaszolnék. Tudta, hogy fogunk ajándékozni, és egyébként volt szülinap, névnap, mindenkinek vettem tisztességes ajándékot még azokra is, én persze nem kaptam semmit. Oké, betudtam annak, hogy nem tudták pontosan, mikor van az én névnapom, szülinapom. Mondjuk szülinapomon felhívott anyósjelölt és mondta, hogy majd ha legközelebb találkozunk, odaadja az ajándékomat, na, azóta sem adta oda.
Nem szoktak nagy ügyet csinálni az ajándékozásból, ezt tudom, például soha senkit nem kérdeznek meg, minek örülne, páromnak is mindig haszontalan kacatokat vesznek, de neki legalább újat és nem úgy szedegetik össze. Mindenki kapott ajándékot tőlük, együtt bontottuk ki, láttam. Mindenki új dolgot kapott, csak én kaptam meg ezeket a pár eurós made in china szuvenireket.
És a 2-es válaszolóval egyetértek, szerintem is óriási suttyóság ez. Ezek a dolgok még csak nem is ízlésesek, meg ha valaki rám néz is látja, hogy abszolút nem a stílusom. Azért fáj, mert én tényleg sokat agyaltam, hogy mit lehetne nekik, tök jó ajándékot vettem, a viszonzás meg a megunt kacat és várták, hogy jópofát vágjak hozzá.
A másik, hogy nem azért őrizgették ezeket, mert annyira kedves lehetett a szívüknek, mivel ők tényleg minden kacatot eltesznek, semmit nem dobnak ki. Mondjuk, beszédes lehet, hogy az unokáiknak is becsomagolták már a gyerekeik játékait és odaadták szülinapra nekik, de semmi mást nem vettek nekik, komolyan, egy az egyben becsomagolták a fiuk kisautóját a 7 éves unokájuknak és tök büszkék voltak magukra…
most karácsonyra kaptam keresztanyáméktól (anyám nővére) egy 2009-ben lejárt pezsgőt, és a férjének néhány használt ruháját.
kidobtam a kukába, majd egy szép sms-ben megköszöntem nekik, hogy ilyen holmikra nem tartok igényt, és legközelebbi karácsonykor inkább kíméljük meg egymást az ajándékozástól :)
egyébként ők is jómódúak, 2 vállalkozásuk is van ami havi több milliót hoz a konyhára.
Nagynénémtől kaptunk használt társasjátékokat, puzzle-t, aminek hiányoztak a darabkái.
Vagy ami nem teljesen ugyan ez, anyám az unokahugomnak küldött mikulásra egy kis csomagot, csokik stb.. kb húsvét, vagy még később hozott át nagynéném egy csomó szart, mikulás csokik stb, hogy ők nem tudnak annyit megenni, ezért áthozta, mert mi többen vagyunk.. Az hagyján, hogy a csokik már ehetetlenek voltak, de benne volt az anyám által küldött mikulás csoki összerohadva ( volt benne egy narancs is).. na ez kiverte a biztosítékot.
Vagy "babaváróra" egy bőrönd babaruha, összehányt és összafosott babaruhákkal sem volt semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!