Mennyi pénzt illik esküvőre adni?
Két fő vagyunk, én fizetem. Lesz lagzi, szállás, reggeli. De egyáltalán nem puccos, inkább szerény minden. A házasodó férfit ismerem kb gimiből. Közel álltunk egymáshoz, de az utóbbi 2 évben kb 1x beszéltünk/találkoztunk.
Ilyen ismeretek birtokában mennyit adjak kettőnk nevében?
Szerintem nagyban függ a ti és az ifjú pár anyagi helyzetétől is.
- Mennyi az, amit ti megengedhettek magatoknak
- Mennyi az, amire ők már azt mondják, hogy "ez nagyon sok pénz" ,de túl kevés se legyen.
Hát jó kérdés. Szerintem az 50 ezer forint nagyon szép összeg kettőtöktől, ha megengedhetitek magatoknak.
De épp a napokban olvastam valahol egy cikket, amiben egy esküvőszervező is megszólalt, ő azt mondta, hogy manapság annyira megdrágult minden az esküvői bizniszben is, hogy fejenként!!! 50 ezer a minimum, amit adni kell, mert akkor fedezzük kb a saját vacsoránkat és még egy kis ajándékot is adunk. Nekem ez őrült sok lenne egy távoli ismerősnek, ennyit biztosan nem tudnék rászánni egy esküvőre.
Mi a barátommal 2 hete voltunk egy esküvőn. Nagyjából olyan ismeretségben vagyunk velük mint ahogy azt te is leírtad.
Mi 60-at adtunk, de a boríték névtelen így nem tudja kitől van
Nem attól teszem függővé, hogy mennyire drága, puccos esküvő, mert ez az ő dolguk. Hanem attól, hogy mennyire közeli barát/rokon.
Legjobb barátnak vagy testvérnek jobban a zsebembe nyúlok akkor is, ha kis esküvőt tartanak. De ahol két év alatt egyszer beszéltünk ott még az 50-et is gálánsnak érezném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!