Mennyi pénzt illik adni esküvőre, ha szállást is
biztosítanak?
Figyelt kérdés
Közeli barátról van szó. Az esküvő egy elegáns helyen lesz (Pest megye), ahol szállást is biztosítanak a távolról érkező vendégeknek. A vacsora árat illik ugye kifizetni. De mi a helyzet akkor, ha szállást is igényelsz?Ilyenkor a szállás árát is illik figyelembe venni ajándékozàskor?
80 ezer forint / éjszaka a szállás. Ha rajtam múlna, biztos nem itt szállnék meg.
2023. márc. 15. 20:12
3/9 anonim válasza:
Akkor a vacsora sem 20e lesz.
2023. márc. 16. 06:43
4/9 anonim válasza:
80 szállás+kaja, az legalább 110. Azért nem a vendég tehet arról hogy azon a helyen van a lagzi. Ha egy palotában lenne akkor még azt "illene" kifizetnie? Nem. Ez a menyasszony és a vőlegény döntése volt. Miért kellene a vendégnek fizetni mindent? Sokszor elhangzikert mert mert igaz: aki nem tudja állni ezeket a költségeket az ne csináljon lagzit. Persze a pénz egy része visszajön, de a vendégnek nem kötelessége x összeget fizetni.
Szerintem attól függ mennyit keresel. Ha pl 250 ezret keresel akkor nagyon nagyon sok 110, annyit adj amennyit tudsz nélkülözni. Nehogymár a fizetésed feléd odadd. Ha kicsit többet keresel akkor mondjuk 50-60-at. De ha megteheted magadnak mert pl 400 felett keresel akkor adhatsz többet. 80 ezernél én nem adnék többet. A saját testvéremnek csak.
2023. márc. 16. 10:35
5/9 anonim válasza:
Mi ahányan megyünk annyiszor adunk általában 40 000 forintot, ha a szállást mi intézzük. Ha az ünnepeltek biztosítják a szállást akkor annak a becsült árát rádobjuk. 80 ezres szállásnál valószínűleg néznénk valami alternatív megoldást. Tökrészegen amikor a világomat sem tudom akkor gyakorlatilag bármi megfelelne nekem.
2023. márc. 16. 13:05
6/9 anonim válasza:
"80 ezer forint / éjszaka a szállás. Ha rajtam múlna, biztos nem itt szállnék meg."
Szerintem nyugodtan megszállhatsz máshol, csak közölnöd kell a párral, hogy nem kéritek a szállást.
2023. márc. 16. 13:10
7/9 NTBS válasza:
Amennyit tudsz nélkülözni.
2023. márc. 16. 17:35
8/9 anonim válasza:
Ilyen drága szállást nem vagy köteles figyelembe venni. Ha ilyen drága helyen szállásolják el a vendégeket, akkor amúgy sem a te pénzed hiányzik nekik. Annyit adj amennyit jó szívvel tudsz adni.
2023. márc. 16. 21:12
9/9 anonim válasza:
Uh... jó drága a szoba... én ez esetben is kb 40 ezer per fő adnék. Szuper, hogy az ifjú pár és az ő szüleik ennyire tehetősek, mi sajnos nem. Biztos nem tudunk százezreket áldozni az esküvőjükre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!