Ha esküvőre meghívtak, mennyi pénzt illik adni?
Azért ne arra matekozzanak már hogy a vendégek kifizetik a fogyasztást minimum. Ha valakinek nincs rá rendesen kerete akkor ne rendezzen lagzit, vagy ne 200 fővel, hanem csak 20-al, ilyen egyszerű. De az, hogy ezt matekozni, hogy a fogyasztást kifizesse a vendég... pofátlan mindkét fél részéről.
Ha meghívok valakit, azért hívom meg, hogy ott legyen, nem azzal foglalkozok, hogy ennyi és ennyi a fogyasztása, ahogy a másik oldalról is, ha eskővőbe megyek nem úgy tekintek a dologra, hogy na kajálok, ennyi lehetett a leves, ennyi a rántotthús, ettem két szelet sütit, akkor 5000Ft kb az ára, anynit kell adnom.
Nekem az esküvő a szertartást jelenti, a lakodalom meg a komplett rendezvényt.
Felénk esküvői vendégnek nem szokás sem pénzt, sem ajándékot hozni.
Kedves 8-as. 6-os vagyok. Manapság ez a szokás. A kérdező feltette ezt a kérdést. Egyébként meg, a nászpár biztosan jelezte - manapság a meghívó szövegezésében szokás -, hogy nászajándékba pénzt vár.
Képzeld, tavaly esküdtem én is. Mi nem kértünk pénzt senkitől, menyasszony tánc sem volt pont ezért, hogy ne érezze senki a nyomást, hogy pénzt szeretnénk kapni. De most kapaszkodj meg : még így is adtak pénzt. Mert ez a szokás. Ennyi. Elnézést, hogy megválaszoltam a legjobb tudomásom szerint konkrétan a kérdést. Sokan pont azért szoronganak ilyen eseményeken, mert nem ismerik a szokásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!