Lehet régi meisseni étkészlethez valahol hiányzó darabokat rendelni?
A lányom nemsokára férjhez megy és még a nagymamámról maradt rám egy meisseni étkészlet, de idő közben keletkezett hiánya, tudjátok, világháború is volt, meg hasonlók, van már vagy száz éves.
Arra gondoltam, hogy ha kitudnám egészíteni, akkor szép ajándék lehetne, a déd-nagymamájától kezdve családi cucc volt, nála lenne a legjobb helyen, értéke is lenne, meg én amúgy sem használom.
Hiányosan azért nem sokat érhet, de ha lehetne pótolni az eltört darabot, vagy darabokat, akkor érdemes lenne ezzel foglalkozni, de nem tudom, hol lehetne ilyeneket találni?
Jelenleg nem tudok fotót feltölteni, van egy régi digitális fényképezőgépem, de lepusztult benne az elem, olyan régen nem használtam, majd veszek bele.
Közben nézegettem a meisseni porcelán saját weblapját, de pont ezt nem találtam, lehet, hogy már nem gyártják. Két kistányér, meg egy salátás tál biztosan hiányzik, illetve nem tudom, mik voltak még eleve benne?
Van kistányér, mély, lapos tányér, leveses tál, kerek és ovális sültes tál, szósztartó, meg egy kisebb tálacska, nem tudom az mire szolgál, olyan, mint egy mélytányér, csak még mélyebb.
Apró, ritka virágmintás, egyébként szép és akár használhatnám is, de egyedül élek már, nekem tökmindegy, milyen tányérból eszem, fehér legyen és tiszta, ez túl értékes a számomra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!