Mi a leggyanúsabb része a "holdraszállásnak" ami miatt leginkább kételkedsz?
"Kibírhatta akkor egy gép és a film a -150 fokot"
Még ha -150 fokos levegő lenne ott, akkor jogos is lehetne, de ott vákuum van! Ráadásul süti a nap, szóval inkább a túlhevülés ellen kellett védeni.
Én inkább azért vagyok szomorú, hogy akad még olyan hülye, aki nem fogadja el.
Ajánlom, hogy beszélj az űrhajóssal. Egy pofont már tuti kiosztott.
Amúgy => EZOTÉRIA kategória.
Miért rontod a levegőt a tudományban? Semmi helyed itt!
A csillagok azért nem látszanak, mert a fényképezőgépek nem érzékelnek akkora kontraszt tartományt, ami teljesen átfogná a sötét és világos részeket. És még ma sem! Csinálj képeket mobillal olyan helyen ahol van nagyon világos és nagyon sötét rész is, és látni fogod a felvételeken, hogy valamelyik nem lesz látható rajta. Vagy besötétedik a sötét rész és ott a részletek nem látszanak, vagy kifehéredik a világos és ott nem lesz részlet. Ehhez elég egy esti fotózás valahol.
Na és pont ezért találták ki a HDR fotózást, és ezért van benne már a telefonok szoftvereiben is, ami készít két képet és egymásra illeszti a sötét és világos részeit. Abból lesz egy se nem kiégett se nem besötétedett kép, amin a világos és sötét részletek is kivehetőek.
Fotós alapszótár
» Beégés, beégett, bebukott
A beégés azt jelenti, hogy a képünk egyes területei túl sötétek, mégpedig annyira, hogy ezek a területek nem tartalmaznak már részleteket, csak feketék lesznek.
Kiégés, kiégett
A kiégés azt jelenti, hogy a képünk egyes területei túl világosak, mégpedig annyira, hogy ezek a területek nem tartalmaznak már részletet. A kép ezen részei teljesen fehérek.
Egyelőre nem hajlandók áttenni az ezotériába.
Akkor leírom: 𝐨𝐭𝐭 𝐯𝐚𝐧 a leszállóegység, a holdjáró, a lábnyomok és minden más is a Holdon.
Már több kép készült róluk az űrből.
SZERINTED mi a bús bánatos módon oldották meg, hogy ott legyenek, ha NEM történt meg az eredeti leszállás?
Zászló: már sokszor volt róla szó. Rugalmas volt, és lengett, amikor letették. Nem lobogott.
Nekem két dolog. Az űrruhák az egyik, az kizárt, hogy kibírják azt amit ki kell elvileg nekik az űrben sétálva vagy a holdon. Az extrém hőmérséklet talán nehezen még hihető. De a vákuum és az a sugárzás aminek érnie kell őket, alfa, béta, gamma, napkitörés okozta. Amikor a halálos sugárzást megállítani több tíz centi ólom kell itt lent a földön az űrben meg elég valami anyag??
A másik nekem is a technika. Hogy akkor, 1969-ben létezett az a technológia ami vezérelte az egészet, hogy összeköttetésben maradhatott a földdel egy űrjármű, a föld és a hold. Nevetséges.
Ha az amcsik simán csak leforgatták egy stúdióban, akkor az oroszok miért nem? Vagy bárki más.
A zászló lobogását pedig mindenki érti, aki látta a kapcsolódó MythBusters részt. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!