Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért fogjuk meg a fejünket,...

Miért fogjuk meg a fejünket, ha valami nagyon kínosat látunk?

Figyelt kérdés
Gondolkoztam rajta, hogy a termtudba, vagy a társtudba írjam-e ki a kérdést. Kicsit a kérdésem befolyásolásának érzem, hogy melyikbe, hiszen részben arra is lennék kíváncsi, hogy ez valamilyen evolúciós dolog-e, vagy inkább valamilyen társadalmi minta, szokás, de szükséges választani a kategóriák közül valamelyiket. Miért eme szokása nagyon sok embernek? Miért pont a fejünket fogjuk, miért nem másunkat?

#fejfogás
tegnap 00:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
részben evolúciós dolog. a tested érintésével tulajdonképpen saját magadat nyugtatod, kellemes ingereket keltesz saját magad számára egy kellemetlen helyzetben. a testrészek közül pedig különösen alkalmas a fej, ami általában kézközelben van, szabadon, és jó sűrűn behálózzák az idegek.
tegnap 01:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ösztönösen így védjük a legértékesebb részünket.

Mellesleg ilymód teátrálisan elhatárolódunk a borzalomtól azzal, hogy egy fizikai akadályt helyezünk az arcunk és a borzalom tárgya közé, így megszüntetve a kapcsolatot vele. Ha a borzalmat elszenvedő (volt) társunk körbenéz, akkor arcunkat nem látván nem számíthat a segítségünkre, és így gyorsan tudatosulhat benne, hogy a bajban csakis magára számíthat.

tegnap 06:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Hááááát... a fene tudja. 2023 novemberében kétszer láttam nagyon kínos dolgot, de én egyszer sem a fejemet fogtam.

Ugyanis elég kínos volt látni, amikor a feleségemet a szomszéd bXszta, de én nem a fejemet fogtam, hanem a nagyobbik furkósbotot, és egy kicsit használtam is a szomszéd fején és hátán.

Amikor meg másnap reggel, amikor ugyanez a szomszéd elment dolgozni, átmentem, becsengettem, és a feleségének elmondtam, hogy mit tett a férje az én feleségemmel. Akkor ő nagy hirtelen ledobta magáról az összes ruhát - háát, elég kínos volt látni szegénykémet, öregecske is meg duci is - de én a kínos látvány ellenére sem a fejemet fogtam, hanem a péniszemet...és használtam is, nem kicsit, a megfelelő lyukakba tömködve.

Az eset után persze beadtam a válópert, indoklásként beleírtam a feleségem és a szomszédom szexuális kapcsolatát - elég kínos lehetett, mert a papírok láttán az akkor még feleségem tényleg a fejét fogta. (Azóta kimondták a válást)

Mit mondjak a kérdésedre...? Nem vagyunk egyformák!!!

tegnap 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 (20:25) - gondolom utána pedig elvettétek egymás feleségét - ugye? Szerintem így nyer-nyer alapon "happy end" lett a buli vége!

😆😂🤣

tegnap 21:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem, elköltöztem 200 km-vel errébb, és egy 26 évessel kezdtem új életet (az exxel nincs közös gyerekünk, szóval semmi gond a távolság miatt). A volt szomszéd felesége, ahogy írtam is, öregecske is meg duci is, szóval nem lett volna win-win. Az exem meg megszivta volna a szomszéddal, mert neki van 4 gyereke az öregecske feleségétől, plusz az exem két sajátja az előttem lévő férjtől, szóval 6 gyerek, meg az új kapcsolat volt felesége a szomszédban, hát szívás lett volna neki. Ahogy tudom, az exem is elköltözött, de ő csak pár utcával arrébb.

tegnap 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!