Az idő relatív? (Bővebb info-ért katt. )
szerintem pedig, ami számára nincs idő, a számára tér sincsen, és a rezgések amikről beszélsz, egyszerű nyugalmi állapotok(lélek/elme részről), de a test hordozhatja e rezgést, amit korábban is leírtál. az elme alvásnál visszahullik a mindenségbe(univerzum, végső elme), de nem lesz ott sem térben sem időben, tehát nem mozog, csak egyszerűen van.
egyébként ennek nagyon komoly háttere van, ennek a Gondolat-os dolognak. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Az idő soha nem állhat meg, mert a fénysebességet fizikai lehetetlenség elérni. Pont ezt mondja ki Einstein. Ha megnézitek, a sci-fiben is az van, hogy a fénysebesség 99,99%-val repül az űrhajó.
Egyszerű szavakkal elmondva, minél jobban megközelítjük a fénysebességet, annál jobban megnő a tömege az anyagnak.
Tehát egy űrhajónak kell egy adott mennyiségű üzemanyag, hajtóanyag, hogy gyorsuljon, de mivel egyre jobban közelít a fénysebességhez, ezért mind jobban megnő a saját tömege (ebben benne van az üzemanyaga tömege is).
Mivel a tömege megnő, ezért még több üzemanyag kellene, hogy tovább gyorsuljon, de ez a több üzemanyag is ugye még nehezebbé válik .. és így tovább, ezért lehetetlen ez a 100%-os fénysebesség.
azt nem ertem, hogy a fenebe no meg a tomege egy mozgasban levo testnek. a tomege allando - nyugalmi allapotban. ha felvesz egy sebesseget, nem a tomege fog megnoni, hiaba irjak/mondjak/bizonygatjak mindenhol h a tomeg novekszik. a tomeg altal kozvetitett energia. szerintem.
am ne nezz scifit, mert van, amiben "gyorsabban" mennek a fenynel, igaz h extrem modon meggorbult terben, de mennek. am azt meg sztem folosleges a fenysebesseghez viszonyitani, mert mas terdimenzioban vannak. ott nem azok a fizikai feltetelek ervenyesek rajuk, mint a mi dimnzioinkban.
az meg h a foton vagy egyeb elektromagneses sugarzas szamara nem letezik ido, a relativitaselmelet kimondja, de akkor nem letezne sztem maga a foton sem, hiszen mint anyag, megatarozza a teret, igy sajat maga szamara az idot is. nem hinnem h nulla lenne az ido, legfeljebb "vegtelenul" lelassulna. de h megallna...mindegy, ez csak az en velemenyem.
"azt nem ertem, hogy a fenebe no meg a tomege egy mozgasban levo testnek. a tomege allando - nyugalmi allapotban. ha felvesz egy sebesseget, nem a tomege fog megnoni, hiaba irjak/mondjak/bizonygatjak mindenhol h a tomeg novekszik. a tomeg altal kozvetitett energia. szerintem. "
rosszul tudod, el kell vonatkoztatni a mi kis világunktól, éppen ezért speciális relativitáselmélet
de ez mind teória, mivel a fénynek nemhogy a 99,99%-át nem sikerült elérni, hanem elég kis részét, a fénysebesség 300000 km/s, tehát egy másodperc alatt 300000 km-t tesz meg.
a relativitáselmélet meg nem scifi, hanem már egyetemi tananyag, legalább alapfokon minden műszaki szakon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!