Hol lehet találni kristályokat a természetben?
T. Fórumozók!
Van egy kisebb kristálygyűjteményem gyerekkoromból, de azokat a kristályokat mind vásároltam, és nem is olyan szépek. Az előbb egy ásvány-lexikont forgattam, amelyben számtalan cikk alatt lelőhelyeket javasolt az író a gyűjtők számára. Én sosem találtam a természetben kristály - néhány apró kvarctól eltekintve -, és ötletem sincs merre kezdhetném meg a keresést. Úgy értem, egy adott térségen belül hol. Elkezdek ásni, vagy egy sziklafalat kalapálni? Ez csak nem törvényes. Segítségeteket kérném ebben. Köszönöm!
"Az előbb egy ásvány-lexikont forgattam, amelyben számtalan cikk alatt lelőhelyeket javasolt az író a gyűjtők számára."
Pont egy ilyen a jó kiindulás.
Szerencsére ma már van neten is ilyen, guglizz egy kicsit. Lelőhely-infók is vannak, kifejezetten ásványfajtára specializálva, plusz infók is vannak arról, mi a legális turkálási mód az adott helyen.
Példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!