Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Neandervölgyi vs csimpánz...

Neandervölgyi vs csimpánz harcban kinek lenne több esélye nyerni?

Figyelt kérdés

Bocsánat ha esetleg rossz kategóriába írtam volna a kérdést...

Azt tudom, hogy genetikai adottságai miatt mind a kettő erősebb a homo sapiens sapiens-nél. A neandervölgyi, ha jól tudom 80 kiló körüli volt 160 centis magasság mellett. És nyílvánvalóan nem az elhízottság miatt volt ilyen nehéz, hanem mert hozzánk képest jóval izmosabb.

Na de vajon egy csimpánz erejével vajon felérhet a neandervölgyié? A csimpánzok se kispályások ugyanis.

2019. máj. 31. 11:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben méginkább a csimpánz javára billen a mérleg. Nyílt terepen a neandervölgyinek talán lenne lehetősége kifárasztani a csimpánzt vagy felkapni egy botot/követ. De ketrecben egyikre sincs esélye.

Feltehetően a csimpánz agresszívebb is. Bár nem ismerjük túl jól a neandervölgyi viselkedését, de ahogy egyre többet tudunk róla egyre ,, emberszerűbbnek" látszik. Pl: készítettek barlangrajzokat ami arra utal, hogy volt egyfajta elvont gondolkodásmódjuk. Végső soron az is lehet, hogy viselkedése és gondolkodása alig valamiben ütött el a korabeli homo sapiens sapienstől. Habár a csimpánzok nem kifejezetten ragadozók, mégis nagyon agresszív és verekedős természetűek, a neandervölgyinél meg semmilyen nyoma sincs ilyen mértékben agresszív lett volna.

2019. jún. 1. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!