Aki a telet szereti a nyár helyett, annak sok Neandervölgyi génje lehet?
A legtöbb ember a meleg időt szereti, az ideális nyaralás számára egy trópusi tengerparton van pálmafák alatt, vagy akár egy jó késő júliusi, kora augusztusi időben a Balaton partján.
Mint az Ember Tragédiájában:
"Oda vezess, hol pálmafák virulnak,
A napnak, illatoknak szép honába,
Holott az ember lelke, erejének
Öntudatára fejlődött egészen."
Azonban ismerek olyanokat is, akik a hideget szeretik, számukra az az ideális, amikor kint kevesebb, mint -10 fok van, süvít a jeges szél, valahogy gyönyörűnek és otthonosnak találják.
Úgytudom 40000-50000 évvel ezelőtt a Neandervölgyi és a Homo Sapiens ember párosodott egymással, és sok európaiban most is vannak Neandervölgyi gének. A Neandervölgyiek az európai jégkorszakhoz alkalmazkodtak, miközben a korabeli Homo Sapiensek még Afrikában próbálták túlélni az egyre forróbb és szárazabb időjárást.
Lehetséges, hogy az ilyen hidegszerető emberek nagyobb mértékben tartalmaznak Neandervölgyi géneket?
Én azért szeretem az őszt, a telet és a hidegebb időszakot, mert sokkal kreatívabb, ízlésesebb outfitteket lehet összerakni, nem úgy mint a dögmelegben amikor nehéz a rövidnadrág-póló kombón kívül mást felvenni. Ettől én nem érzem magam neandervölgyinek :D
17/f
Előző, bár lehet kapcsolat a szőrzet mennyisége és a hideg kedvelése között, a kettő nem feltételezi egymást, a kettőért felelős allélok simán elkeveredhettek egymástól.
Akinek sok a súlyfölöslege vagy a szívével van gond, az kevésbé bírja a nyarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!