Csak úgy kíváncsiságból, ez a horizonton micsoda?
Belenagyítás után balról jobbra görgessetek, és figyeljétek a horizontot. Valami fehérség van rajta, távoli hegység csillog a fényben, esetleg képi hiba, vagy mi lehet?
Valószínűleg illesztési hiba, ahogy a panorámaképet összeillesztették a különböző színű egyes felvételekből.
Ez a kép ugyanerről a helyről készült, ezen a piramis helyén fordított "bevágások" láthatók a horizonton:
Oh, én is megtaláltam!
Ha nem nagyítasz bele a képbe, akkor látszik , hogy sok kis képből van összerakva. Periodikusan sötét, nagyjából függőleges sávok láthatóak. Ezek mentén lettek összeillesztve a képek. Valószínűleg a kamera érzékenysége rosszabb az egyedülálló képek szélénél.
Az egyik ilyen sávban található a kis világos piramis a horizonton. Ha megfigyeled, a piramistól indulva lefele, nagyon enyhén balra egy világosabb sáv húzódik. Ez egyértelműen az illesztés hibája, tehát a piramis is az kell, hogy legyen.
#6 -nál a pont.
Én is megtaláltam. Ez egy hiba.
Tudni kell hogy a valóságban ilyen szondák nem készítenek színes képeket ekkora felbontással!
3 fekete fehér kép készül 3 színszűrő használatával!
Ezeket küldik haza.
Így is megvan bennük minden információ a színes képhez de a hazaküldött információ mennyiség töredéke egy ugyanolyan felbontású színes képének.
A távolság miatt a kapcsolat lassú!
Továbbá az ilyen panoráma képeket is több az előző módszerrel készült képből toldják össze.
De amíg minden tervezett irányról elkészül a 3-3-3... kép a panorámaképhez az idő telik. Forog a Mars is saját tengelye körül, így változnak a fényviszonyok is.
Ezért összeillesztéskor a széleken ilyen hibák adódnak, mivel az összeillesztendő képek nem egyforma fényviszonyokkal készültek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!